line

Ondertussen in het buitenland

vrijdag 16 september 2016

Iedere week brengt TabakNee een overzicht van opvallende nieuwsartikelen in de buitenlandse pers over tabaksgerelateerde onderwerpen. Met deze week: Amerikaanse FDA stuurt waarschuwingsbrieven over nicotineverkoop aan kinderen / Canadese tieners roken minder tabak, maar meer marihuana / Gold Leaf Tobacco in hoger beroep over export Zuid-Afrika / Afro-Amerikaanse artsen vragen Obama om verbod menthol sigaretten / British American Tobacco doet bod op tabaksfabriek. De inhoud van de artikelen is voor rekening van de betreffende media.
Door de webredactie

Verenigde Staten: FDA stuurt waarschuwingsbrieven over nicotineverkoop aan kinderen
De Amerikaanse Food and Drug Administration heeft naar 55 verkooppunten een brief gestuurd omdat zij e-sigaretten aan kinderen zouden hebben verkocht. “We willen de gezondheid van Amerikaanse jongeren beter beschermen door ervoor te zorgen dat er geen tabaksproducten maar ook e-sigaretten en e-liquids aan jongeren worden verkocht,” zei FDA-directeur Mitch Zeller.
Lees meer bij The Hill.

Canada: Tieners roken minder tabak, maar meer marihuana
Uit een nieuw onderzoek onder meer dan 42000 studenten blijkt dat het aantal tieners dat tabak heeft gerookt met 3 procent is gedaald. Desalniettemin rookt 3,4 procent van de tieners tussen de zesde en twaalfde klas, waarvan 1,6 procent dagelijks. Daar tegenover staat wel dat 17 procent tieners uit deze klassen marihuana rookt.
Lees meer bij The Star

Zuid-Afrika: Gold Leaf Tobacco in hoger beroep over export
Gold Leaf Tobacco, een van Zuid-Afrika’s tabaksproducenten, gaat in hoger beroep tegen een uitspraak van de rechtbank die hen verbied om sigaretten met het merk “RG” naar Zimbabwe te exporteren. De rechter besloot tot dit verbod omdat er al een merk in Zimbabwe is dat dezelfde letters kent.
Lees meer bij The Herald.

Verenigde Staten: Afro-Amerikaanse artsen vragen Obama om verbod menthol sigaretten
The African-American Tobacco Control Leadership Council, een antirook non-profit organisatie , is met een campagne gestart om Obama te vragen om mentholsigaretten van de markt te halen. Dit omdat de Amerikaanse Food and Drug Organization heeft geconstateerd dat mentholsigaretten zeer populair zijn onder Afro-Amerikanen en hun gezondheid daarmee gevaar loopt.
Lees meer bij NBC News

Bosnië: British American Tobacco doet bod op tabaksfabriek
Tabaksgigant British American Tobacco, een van de grootste tabaksfabrikanten ter wereld, heeft een bod gedaan op Fabrika Duhana Sarajevo. Deze tabaksfabriek is nu nog in handen van de lokale overheid. De verkoop moet een injectie geven aan het overheidsbudget. Bij de deal zou omgerekend ruim 21 miljoen euro naar de overheid gaan en later nog eens meer dan 40 miljoen euro.
Lees meer bij Reuters

tags:  buitenland