line

Andere duistere zaken

Fonds voor rookvrije wereld is nieuwe pr-stunt van Philip Morris

pmi smokefree

OPINIE
Een fonds van Philip Morris ter ondersteuning van onderzoek naar een ‘rookvrije’ wereld is niets anders dan reclame voor de smeltsigaret. “We moeten niet naïef zijn”, stelt Frits van Dam

lees meer...

Tabaksindustrie drukt eigen ontoereikend controlesysteem op sigarettensmokkel door

stop-codentify

Thomas Vanheste van De Correspondent kreeg een intern document van de tabaksindustrie in handen over ‘Codentify’, het zelf ontwikkelde systeem dat tabaksfabrikanten willen inzetten om de illegale sigarettenhandel tegen te gaan. Hoewel het systeem niet te vertrouwen blijkt te zijn, overweegt Europa het desalniettemin in te voeren.

lees meer...

‘De tabaksindustrie beoogt verslaving aan nicotine’

ficq

‘Mijn nieuwe rol van aanklager voelde, gek genoeg, direct goed’, vertelde mr. Bénédicte Ficq op 28 oktober 2016 op het podium van TEDxAmsterdam Women. Lees haar integrale speech.

lees meer...

Oud-marketingmanager Philip Morris Indonesië: "Kinderen zijn onze doelgroep"

indonesie-reclame-tabak-2

Weer een onthullende documentaire over Big Tobacco in Indonesië. Sex, lies and cigarettes heet de aflevering in de Amerikaanse documentaire-reeks Vanguard.

lees meer...

Documentaire: tabaksfirma BAT jaagt op kinderen in Afrika

duncan-1

Journalist/ zakenman Duncan Bannatyne ontmaskert British American Tobacco (BAT) in Afrika.

lees meer...

De tabaksindustrie deinst niet terug voor leugens, listen, omkooppraktijken en bedrog. Dat is door de hele geschiedenis heen gebleken. Welke streken haalt de tabaksindustrie zoal uit, en waar wordt zij van verdacht?

Strategie Philip Morris in Indonesië

indonesie-rokende-baby

Bekijk de schokkende reportage van ABCNews over hoe Philip Morris in Indonesië kinderen doelbewust aan het roken brengt.

lees meer...

Philip Morris zet mooie meiden in

filipijnen

Philip Morris schuwt geen enkel middel om haar dodelijke koopwaar aan de man te brengen. Op de Filipijnen zet de fabrikant van Marlboro  mooie meiden in om mensen aan het roken te krijgen.

lees meer...

Kinderen vergiftigd op tabaksplantages

kinderen-tabaksplantages-malawi

In Malawi werken naar schatting 78.000 kleine kinderen op tabaksplantages. Dankzij het dagelijkse contact via de huid met de tabaksplanten krijgen ze veel nicotine binnen, vergelijkbaar met het roken van vijftig sigaretten per dag.

lees meer...