line

Ondertussen in het buitenland

vrijdag 03 juli 2015

Iedere week brengt TabakNee een overzicht van opvallende nieuwsartikelen in de buitenlandse pers over tabaksgerelateerde onderwerpen. Met deze week onder meer: Amerikaanse Chamber of Commerce lobbyt wereldwijd voor de tabaksindustrie, Amerikaanse CDC vindt dat staten meer aan tabakspreventie moeten uitgeven, Frans rookverbod voor auto's met kinderen aan boord, tabaksreclame nog alom tegenwoordig ondanks aanstaand Chinees reclameverbod en bijna een derde minder stoppogingen in Groot-Brittannië. De inhoud van de artikelen is voor rekening van de betreffende media.
Door de webredactie

Verenigde Staten: Chamber of Commerce lobbyt wereldwijd voor de tabaksindustrie
Uit een onderzoeksverhaal van de New York Times blijkt dat de Amerikaanse Chamber of Commerce, die over de hele wereld dochterorganisaties heeft, op grote schaal voor de tabaksindustrie lobbyt. De Chamber of Commerce is een lobby van het Amerikaanse bedrijfsleven. "Overal waar sprake van strenge antirookregelgeving is, proberen ze hun voet ervoor te zetten."
Lees meer…

Verenigde Staten: Centers for Disease Control kappitelen staten om antirookbeleid
De Centers for Disease Control (CDC) hebben tegen de staten South-Carolina, Texas en Kentucky gezegd dat ze te weinig van de binnengekomen accijns besteden aan antirookmaatregelen. Deze drie horen bij de dertien staten die minder dan het landelijk aanbevolen bedrag aan tabakspreventie uitgeven.
Lees meer in de Pittsburgh Post-Gazette

Frankrijk: Rookverbod in auto met kinderen ingegaan
Sinds 1 juli is het in Frankrijk verboden in een auto te roken als er kinderen jonger dan 12 jaar aan boord zijn. Deze maatregel is volgens The Local een van de vele nieuwe verkeersregels.
Lees meer…

China: Ondanks aanstaand verbod is tabaksreclame nog alom tegenwoordig
Over twee maanden gaat in China een reclameverbod voor tabak in. Vooralsnog hangen in de helft van de tabakswinkels nog gewoon reclameposters, meldt China Daily. Diezelfde website meldt dat de overheid ondertussen verder wil gaan met antirookmaatregelen door grotere waarschuwingen op tabaksverpakkingen te plaatsen.
Lees meer…

Groot-Brittannie: 30 procent minder stoppogingen dan 2013
In vergelijking tot 2013 hebben 31 procent minder rokers gebruik gemaakt van de diensten van de Britse National Health Service om te stoppen met roken. De NHS weet niet precies waarom er zoveel minder stoppogingen zijn, maar ziet in de opkomst van de e-sigaret een logische verklaring.
Lees meer in de Guernsey Press

tags:  buitenland