line

Ondertussen in het buitenland

vrijdag 31 mei 2019

Iedere week brengt TabakNee een overzicht van opvallende nieuwsartikelen in de buitenlandse pers over tabak-gerelateerde onderwerpen. Met deze week: Horeca in Saoedi-Arabië moet betalen voor tabaksverkoopvergunning / Aantal rokers Thailand neemt toe ondanks antirookmaatregelen / Social Watch Philippines roept op tot invoering zondebelasting / Boetes ingesteld voor overtreding gebruik tabakszegels Abu Dhabi.
De inhoud van de artikelen is voor rekening van de betreffende media.

Door de webredactie

Saoedi-Arabië: Horeca moet betalen voor tabaksverkoopvergunning
Om tabak te kunnen verkopen moeten restaurants en cafés ieder jaar een vergunning aanschaffen ter waarde van omgerekend 23.832 euro. Dat heeft het kabinet besloten. In 2017 werd de accijns op tabak ook verdubbeld waarna het aantal rokers dat zich aanmeldde voor rookstophulp met 213 procent toenam.
Lees meer bij Arab News

Thailand: Aantal rokers neemt toe ondanks antirookmaatregelen
De Thaise overheid heeft met allerlei antirookmaatregelen geprobeerd het aantal rokers terug te dringen, maar uit nieuwe statistieken blijkt dat er meer jonge rokers bij zijn gekomen. Ieder jaar sterven er 70.000 Thai aan de gevolgen van tabaksgebruik.
Lees meer in The Bangkok Post

Filipijnen: Social Watch Philippines roept op tot invoering zondebelasting
Social Watch Philippines (SWP), een organisatie die opkomt voor burgerrechten, heeft Filipijnse senatoren opgeroepen om een zondebelasting in te voeren op producten die slecht zijn voor de gezondheid. Tabaksgebruik kan daarmee ontmoedigd worden, wat het recht op een goede gezondheid ten goede komt.
Lees meer bij The Gulf Times

Abu Dhabi: Boetes ingesteld voor overtreding gebruik tabakszegels
De Federal Taks Authority van Abu Dhabi heeft bekendgemaakt boetes te zullen gaan uitdelen voor tabaksverpakkingen die niet van een speciaal digitaal zegel zijn voorzien. De wet schrijft voor dat die zegels worden aangebracht voordat tabak de markt op wordt gebracht, zodat de producten te herleiden zijn, fraude voorkomen kan worden en het publiek beschermd wordt tegen illegale en slechte producten.
Lees meer in The Gulf Times

tags:  track & trace | accijnsverhoging | antirookbeleid | buitenland | tabaksontmoediging