line

Minister Schippers, wat klopt dan niet op deze site?

woensdag 13 maart 2013

 

Volgens minister Edith Schippers zijn de beschuldigingen van TabakNee tegen topmensen uit de sigarettenindustrie 'op drijfzand gebaseerd', laat haar woordvoerder op 11 maart 2013 aan RTL4 weten: ''Ze moeten deze kwalijke insinuaties hard maken, wat niet kan, of deze van de site verwijderen. Dat laatste zou hen sieren.''  Wij dagen Schippers uit te vertellen waar die onzin dan zou staan. De PvdA en SP lieten overigens in verklaringen weten achter TabakNee te staan.

Misverstand

Op de voorpagina staat onze rubriek 'In het vizier: de hulptroepen van de tabaksindustrie'. Wij helderen deze rubriek graag voor u op. Sommige mensen denken namelijk dat het hier om louter mensen gaat die door de tabaksindustrie worden betaald, zoals bijvoorbeeld commissarissen van de tabaksbedrijven. Dit is niet juist. Met 'de hulptroepen' bedoelen wij supporters. Dus mensen, zoals ook Arno Rutte en Anne Mulder die de industrie geen strobreed in de weg willen leggen om hun dodelijke waar te verkopen maar daarvoor niet door de industrie worden betaald.

Verwijderd van de site

VVD-woordvoerder zorg Arno Rutte kwam veelvuldig in het nieuws met de mededeling dat hij het schandalig vindt dat wij in zijn profiel privézaken over hem hebben vermeld. Om de discussie zuiver te houden, hebben wij deze privé-informatie verwijderd.

Arno Rutte, legt u ons eens uit

Wij dagen ook Arno Rutte uit om ons uit te leggen waarom hij, en met hem de hele Tweede Kamerfractie van de VVD, de tabaksindustrie zo in bescherming neemt. En nu alstublieft niet meer aan komen met het tot de draad toe afgesleten argument dat de tabaksindustrie een legitiem bedrijf is. Dat weten we heus wel. Graag ook niet meer het sleetse argument gebruiken dat ieder vrij moet zijn te kiezen wat hij doet. Want als woordvoerder tabak zult u weten dat tabak naast cocaïne de meest verslavende stoffen zijn die op de markt zijn.

Onze vraag is: waarom komen u en uw VVD-collega's op voor een bedrijfstak die producten maakt die de helft van zijn gebruikers doodt? Waarom wel autogordels en valhelmen, maar de tabak ongemoeid laten?

We zien uit naar de reactie van Edith Schippers en Arno Rutte.

De webredactie