line

Ondertussen in het buitenland

vrijdag 17 maart 2017

Iedere week brengt TabakNee een overzicht van opvallende nieuwsartikelen in de buitenlandse pers over tabak-gerelateerde onderwerpen. Met deze week: Amerikaanse kinderen die roken zijn vaker depressief / Zweedse mannen mogelijk 's werelds eerste bevolkingsgroep die volledig stopt met roken / VN-organisatie stelt beslissing over omgang met tabaksindustrie uit / De jaarlijkse kosten voor longziekten in Groot-Brittannië lopen in miljarden / Indonesische wet in behandeling die tabaksproductie vergroot
De inhoud van de artikelen is voor rekening van de betreffende media.
Door de webredactie

Verenigde Staten: Kinderen die roken zijn vaker depressief
Uit een nieuw onderzoek van de Columbia University blijkt dat depressiviteit enorm is toegenomen onder jeugdrokers. 22.4 procent van de jongeren tussen de 12 en 17 jaar heeft depressieve klachten. In 2005 was dat nog 16 procent. Deze klachten maken het moeilijker voor hen om te stoppen met roken.
Lees meer bij Yahoo News.

Zweden: Volwassen mannen mogelijk 's werelds eerste bevolkingsgroep die volledig stopt met roken
Uit gegevens die de Zweedse overheid bekent heeft gemaakt, blijkt dat Zweedse mannen hard op weg zijn om de eerste bevolkingsgroep ter wereld te zijn die geen sigaretten meer opsteken. In de leeftijdscategorie 30 tot 44 jaar is het aantal rokers al gedaald tot onder de vijf procent. Bij Zweedse mannen van alle leeftijden samen ligt het percentage rokers nu op acht procent.
Lees meer bij New Scientist.

Zwitserland: VN-organisatie stelt beslissing over omgang met tabaksindustrie uit
De International Labor Organization (ILO), onderdeel van de Verenigde Naties, heeft een beslissing over het op afstand houden van de tabaksindustrie uitgesteld naar november. De ILO ontving jarenlang miljoenen euro’s van de ziekmakende industrie. Andere VN-organisaties hebben eerder al wel nadrukkelijk besloten de industrie op afstand te zullen houden.
Lees meer bij The Sentinel.

Groot-Brittannië: De jaarlijkse kosten voor longziekten lopen in miljarden
Uit onderzoek van de British Lung Foundation blijkt dat de overheid jaarlijks 11 miljard pond kwijt is aan de behandeling van mensen met longziekten. Ieder jaar sterven er 115.000 Britten aan de gevolgen van deze ziekten. De overheid kan dat aantal doden en de kosten naar beneden brengen door het roken aan te pakken.
Lees meer bij Yahoo News.

Indonesië: Wet in behandeling die de tabaksproductie vergroot
De Indonesische regering bekijkt op dit moment een wet die het mogelijk maakt om de productie van tabak te vergroten. Indonesië heeft op dit moment al een enorme tabaksproductie, maar ziet de toename van de werkgelegenheid die gepaard gaat met de productieverhoging wel zitten. De minister voor Volksgezondheid heeft al wel gezegd tegen de wet te zijn.
Lees meer bij Reuters.

tags:  buitenland