line

Gerbera Award 2013 voor Stichting Rookpreventie Jeugd

maandag 10 juni 2013

Alweer een prijs voor de Stichting Rookpreventie Jeugd, initiatiefnemer van TabakNee. Op 31 mei won zij de Gerbera Award 2013.

De Gerbera Award is een prijs die gezondheidsorganisaties als KWF en STIVORO jaarlijks toekennen aan een organisatie of persoon die zich heeft ingezet voor het bevorderen van een rookvrije samenleving. De prijs (een plastiek) werd dit jaar overhandigd aan Wanda de Kanter en Pauline Dekker, omdat zij het gezicht van de stichting zijn.

Citaten uit het lovende juryrapport: 'Met onverschrokken kracht zetten Wanda en Pauline het rookprobleem op de politieke en maatschappelijke agenda. En als weinig anderen durven zij ook de tabakslobby te betrekken in hun "j'accuse". Met een combinatie van standvastigheid, originaliteit, gedegenheid en lef strijden zij effectief tegen roken in Nederland. De tabaksindustrie staat wereldwijd bekend als taaie lobbygroep. Dat het Wanda en Pauline lukt daar overwinningen op te boeken, is veelzeggend. Hopelijk blijven Wanda en Pauline onverminderd de strijd voortzetten!'

Ook de website www.rookalarm.nl  werd uitgebreid geprezen, waar weer een nieuwe bijzondere film is te zien: hoe kinderen Philip Morris helpen om te voorkómen dat zij gaan roken, met originele ideeën voor lelijke pakjes en vies smakende sigaretten.