line

Ondertussen in het buitenland

vrijdag 25 augustus 2017

Iedere week brengt TabakNee een overzicht van opvallende nieuwsartikelen in de buitenlandse pers over tabak-gerelateerde onderwerpen. Met deze week: JTI trekt 1,6 miljard uit om meer sigaretten te kunnen verkopen in Azië / Amerikanen onderschatten nog altijd de gevaren van roken / Indiase overheid stuurt ook waarschuwing aan sigarettenfabrikant ITC / Britse e-sigaret winkel in opspraak door sponsoring kind van 7 / Accijnsverhoging van 100% procent op tabak in Emiraten. De inhoud van de artikelen is voor rekening van de betreffende media.

Door de webredactie

Japan: JTI trekt 1,6 miljard uit om meer sigaretten te kunnen verkopen in Azië
Terwijl alle andere multinationals proberen om een gedeelte van de e-sigaretmarkt in handen te krijgen, heeft Japan Tobacco International een ander plan. Het bedrijf heeft 1,6 miljard dollar uitgetrokken om grote sigarettenfabrikanten op te kopen en haar invloed op de Zuidoost Aziatische markt te vergroten. Landen als Indonesië en de Filipijnen zijn groeimarkten voor sigaretten en op deze manier wil JTI meer winst maken in deze gebieden.
Lees meer bij Bloomberg.

Verenigde Staten: Amerikanen onderschatten nog altijd de gevaren van roken
Uit onderzoek van de Stanford University blijkt dat Amerikanen zich nog altijd te weinig bewust zijn van de gevaren van roken. Uit een onderzoek onder 13.000 mensen blijkt dat ze vooral de risico’s van het roken verkeerd inschatten. Ze weten wel dat het slecht voor de gezondheid is, maar niet precies hoe slecht.
Lees meer op de website van de Stanford University

India: Overheid stuurt ook waarschuwing aan sigarettenfabrikant ITC
Eerder onthulde Reuters dat de Indiase overheid tabaksfabrikant Philip Morris om opheldering had gevraagd over het overtreden van antirookmaatregelen die ervoor zijn bedoeld om kinderen te ontmoedigen met roken te beginnen. Nu blijkt dat de overheid ook het Indiase bedrijf ITC, de grootste Indiase sigarettenmaker, een zelfde brief heeft gestuurd omdat ook zij de wet hebben overtreden.
Lees meer bij The Business Standard.

Groot-Brittannië: E-sigaret winkel in opspraak door sponsoring kind van 7
Vapour Love, een Britse e-sigaretwinkel is in opspraak geraakt doordat het een kind van zeven jaar oud sponsorde om in bedrijfskleding mee te doen aan een miss-verkiezing. Kinderen reclame laten maken voor een verslavend product wordt algemeen als onethisch beschouwd.
Lees meer in The Sun.

Arabische Emiraten: Accijnsverhoging van 100% procent op tabak
De Verenigde Arabische Emiraten willen een enorme accijnsverhoging invoeren om roken verder te ontmoedigen. Het gaat om een verhoging van 100% waardoor sigaretten dus twee keer zo duur worden. Er worden ook prijsverhogingen ingevoerd voor frisdranken en energy drinks.
Lees meer de Khaleej Times.

tags:  buitenland