Ondertussen in het buitenland

vrijdag 26 mei 2017

Iedere week brengt TabakNee een overzicht van opvallende nieuwsartikelen in de buitenlandse pers over tabak-gerelateerde onderwerpen. Met deze week: Ook in Groot-Brittannië is plain packaging nu verplicht  / Tabak ook slecht voor het milieu / Jongeren tussen 12-17 jaar ontvankelijk voor tabaksreclame / Jongeren die gelukkig zijn en weten van gezondheidsschade, zijn minder geneigd te roken.
De inhoud van de artikelen is voor rekening van de betreffende media.
Door de webredactie

Groot-Brittannië: Plain packaging nu ook hier verplicht
Vorig weekend zijn in Groot-Brittannië nieuwe antirookmaatregelen ingegaan die plain packaging verplicht stellen. Dat betekent dat tabaksverpakkingen voortaan groen zijn, zonder merkuiting en met een opdruk van een afschrikwekkende foto. Bedrijven hadden een jaar de tijd (tot afgelopen weekend) om de nieuwe verpakkingsvoorschriften in te voeren. De Britten gaan met deze regel verder dan de maatregelen die worden voorgeschreven vanuit Brussel.
Lees meer bij KTOO.

Verenigde Staten: Jongeren tussen 12-17 jaar ontvankelijk voor tabaksreclame
Uit onderzoek van de University of California blijkt dat ook als jongeren tussen de 12 en 17 zelf niet roken, ze toch ontvankelijk zijn voor tabaksreclame als ze zich ten minste een advertentie kunnen herinneren. Zij kunnen dan eerder geneigd zijn hun nieuwsgierigheid te bevredigen en eens een sigaret proberen, helemaal als die aan hen wordt aangeboden.
Lees meer bij Medical Xpress.

Mondiaal: Tabak ook slecht voor het milieu
Tabak is niet alleen slecht voor de gezondheid, het levert ook enorme overlast op voor het milieu. Wereldwijd worden er 4,5 triljoen peuken als afval weggegooid. Tijdens een conferentie over het leven in de oceaan, The Ocean Conference, zal daarbij worden stilgestaan.
Lees meer op de website van de United Nations.

Groot-Brittannië: Jongeren die gelukkig zijn én weten van gezondheidsschade, zijn minder geneigd te roken
Uit onderzoek van de University College London blijkt dat als jongeren zich gelukkig voelen én goed op de hoogte zijn van de gevaren van roken, zij minder snel geneigd zullen zijn om een sigaret te proberen. Als jongeren niet lekker in hun vel zitten en weinig weten over de gevolgen van roken, zullen ze zich juist sneller laten verleiden tot een sigaret.
Lees meer bij Medical Xpress.

tags:  buitenland