line

Wanda de Kanter wint opnieuw Vrouw in de Media Award

woensdag 10 februari 2016

De Vrouw in de Media-Award 2015 is, net als in 2014, naar longarts Wanda de Kanter gegaan, voorzitter van Stichting Rookpreventie Jeugd. Dat maakte initiatiefnemer Mediaplatform VIDM.nl in samenwerking met Sprekersbureau ZijSpreekt vanmorgen bekend. “Ze durft het aan tegen de zeer machtige tabakslobby op te staan met als doel minder kankerdoden in Nederland.”
Door de webredactie, beeld: Suzanne Hanekamp

“Wat een passie, gedrevenheid en liefde voor haar vak, voor patiënten en tomeloze energie om zich belangeloos in te zetten voor een rookvrij Nederland.” En dat is slechts een van de vele reacties die loskwamen bij het stemmen op longarts Wanda de Kanter. Ze ontving 26 procent van de 2500 stemmen en versloeg daarmee negentien andere genomineerden voor de Vrouw in de Media-Award, inclusief terrorisme-expert Beatrice de Graaf en directeur van Stichting Vluchteling Tineke Ceelen die respectievelijk tweede en derde werden.

De Kanter is voorzitter van Stichting Rookpreventie Jeugd (tevens initiatiefnemer van deze site) en zet zich sinds vijf jaar in met een enorme gedrevenheid om ervoor te zorgen dat de tabaksindustrie kinderen niet meer kan verleiden met roken te beginnen. Dat is niet onopgemerkt gebleven. Ze wordt door veel radio- en televisieprogramma’s, kranten en tijdschriften gevraagd om commentaar te leveren op het nieuws en zit via social media (@Wdekanter) bovenop de actualiteit.

Hier nog een greep uit de reacties: “Wanda profileert zich als deskundig en professioneel in haar vakgebied”; “Ze is open, kritisch en actueel”; “Ze zet het belang van anti-roken op de kaart in het belang van de gezondheid van anderen!” ; “Betrokken arts die een relevant gezondheidsprobleem op een uiterst positieve wijze onder de aandacht weet te brengen” ; “Ze durft het aan tegen de zeer machtige tabakslobby op te staan met als doel minder kankerdoden in Nederland” ; “Ze wordt tegengewerkt en zwartgemaakt. Geweldige pleitbezorger voor niet-roken” ; “Als iemand ‘m verdient is het Wanda de Kanter wel.”

De prijs is een initatief van Mediaplatform VIDM.nl in samenwerking met Sprekersbureau ZijSpreekt die erop wijzen dat vrouwen nog altijd ondervertegenwoordigd zijn op televisie. De Award zal 8 maart uitgereikt worden.

Omdat De Kanter vorig jaar had gewonnen, mocht ze dit jaar de winnaar bekend maken. De ontknoping was een grote verrassing. Bekijk het filmpje hier.

Wilt u weten wat Wanda en de Stichting in 2015 hebben gedaan? Lees hier het jaarverslag.

tags:  media | rookvrij | prijs | Wanda de Kanter