line
charity award gewonnen

NRC Charity Award voor Stichting Rookpreventie Jeugd

woensdag 28 augustus 2019

Stichting Rookpreventie Jeugd is winnaar van de NRC Charity Awards in de categorie online. De prijzen werden gisteren uitgereikt in Amsterdam.

Door de webredactie

“Prachtige visual, zeer professioneel uitgewerkt. Er is gekozen voor een verfrissende invalshoek.” Aldus de vakjury van de NRC Charity Awards over de advertentie die de studenten Jesse van Maanen en Thomas van Driel van de Willem de Kooning Academie in Rotterdam maakten voor Stichting Rookpreventie Jeugd (SRPJ). De advertentie stelt de verslaving van de overheid aan tabaksaccijns aan de kaak.

De NRC Charity Awards zijn in 2011 door NRC in het leven geroepen en bedoeld om zowel grote als kleinere goede doelen te ondersteunen bij het bereiken van hun doelgroep. Uit ruim 400 aanmeldingen werden 21 goede doelen geselecteerd die kans maakten op gratis advertentieruimte in de uitgaven van NRC.

Gistermiddag werden de winnaars bekendgemaakt in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam. SRPJ kreeg daarbij van de vakjury een Charity Award in de categorie online. De publieksprijs werd gewonnen door World Animal Protection en de overall winnaar werd Join the Pipe.
De vakjury bestond uit Anne-Marije Vendeville, Astrid van Rooij en Derk Walters van NRC en Wietse Vonk en Roel Pijnacker van reclamebureau Havas Lemz.

De online-award bestaat uit advertentieruimte in de vorm van een banner op nrc.nl. De Stichting bezint zich op een passende invulling.

 

Op de foto v.l.n.r. Frits van Dam (secretaris SRPJ), ontwerper Jesse van Maanen en Rob Giebels (penningmeester SRPJ).

tags:  NRC Charity Awards | Preventieakkoord | SRPJ | politiek | accijns, tabak