line

PVV - handen af van onze rokers

vrijdag 01 maart 2013

De PVV is tegen iedere overheidsbemoeienis met tabaksgebruik. Op vrijwel alle antitabaksmaatregelen die in stemming worden gebracht, volgt een onverbiddelijk 'njet'. Geert Wilders was tot voor kort een stugge roker, en zijn secondant Fleur Agema is tijdens het Catshuisoverleg weer gaan roken, maar is weer gestopt, twittert ze naar Wiel Maessen, dus zij begrijpen als geen ander hoe zeer de 'hard werkende' Nederlander aan zijn peuk is gehecht. Hoe kan hij zich anders staande houden in de boze maatschappij? Ga ze niet pesten door de tabak wéér duurder te maken. U begrijpt, lobbyisten zijn in hun nopjes met deze partij.

Haar vader had een kroeg, dus haar hoef je niets te vertellen

Wie wil (gaan) roken, moet het zelf weten. Vindt de PVV. Als de PVV ergens de pest aan heeft, dan is het aan een overheid die bepaalt wat wel of niet goed voor de burger is. Het rookverbod in de horeca dat minister Klink instelde, noemde Agema 'Klinkklare onzin'. Zij weet hoe het werkt in de horeca. Haar vader had een kroeg, dus haar hoef je niets te vertellen. Eigenlijk is het vreemd dat de PVV niet pleit voor het afschaffen van helmen voor mensen die brommers en motors rijden, of veiligheidsriemen in auto's en vliegtuigen. Dat is toch ook zuivere bemoeizucht.

Programma's die mensen helpen om te stoppen met roken, horen volgens de PVV niet in het basispakket. Dat geld kun je beter besteden aan het terugbrengen van de rollator in het basispakket, zegt de gezondheidsdeskundige van de PVV Fleur Agema.

Verstokt roker van menthol sigaretten

Je kunt de PVV en ook de VVD maar niet aan het verstand brengen dat rokers geen keuzevrijheid hebben. Een nicotineverslaving is een ernstige ziekte. De overheid moet voorkomen dat je die ziekte krijgt, preventie heet zoiets, en dat je geholpen wordt als je aan die ziekte lijdt. Geert Wilders, verstokt roker van menthol sigaretten, zei rond de jaarwisseling dat het verstandig zou zijn als hij ermee stopte. Op 12 februari 2013, toen een meerderheid in de Tweede Kamer stemde vóór een algeheel rookverbod in de horeca, verklaarde Wilders voor de camera dat hij sinds 1 januari niet meer rookt. We hopen dat hij het volhoudt.

Door de webredactie