line

Ondertussen in het buitenland

vrijdag 03 januari 2020

Iedere week brengt TabakNee een overzicht van opvallende nieuwsartikelen in de buitenlandse pers over tabak-gerelateerde onderwerpen. Met deze week: Philip Morris Zuid-Afrika maakt reclame op Tinder / Juul-werknemers blijven doordampen op Amerikaans hoofdkantoor / Prijs van enkele sigaret wordt 2 dollar in Nieuw-Zeeland / Amerikaanse tabaksboeren lijden onder handelsoorlog met China / Amerikaanse tabaksverkopers in de war door nieuwe tabaksleeftijd.
De inhoud van de artikelen is voor rekening van de betreffende media. 

Door de webredactie

Zuid-Afrika: Philip Morris maakt reclame op Tinder
Philip Morris is een campagne gestart op datingapp Tinder waarbij de tabaksfabrikant zegt alleenstaande rokers van het roken af te willen helpen. Maar daar koppelt Philip Morris wel aan vast dat rokers over zouden moeten stappen op minder schadelijke alternatieven zoals de IQOS. De roker blijft dan verslaafd en krijgt nog altijd kankerverwekkende stoffen binnen. De campagne heet ‘Unsmoke the world, one match at a time’ en heeft in twee weken tijd een miljoen mensen bereikt.
Lees meer bij Media Update

Californië: Juul-werknemers blijven doordampen op hoofdkantoor
Hoewel e-sigaretfabrikant Juul het gebruik van e-sigaretten in haar hoofdkantoor heeft verboden, lukt het werknemers niet om de e-sigaret neer te leggen. Zelfs het dreigen met het niet uitbetalen van bonussen als werknemers door blijven dampen, heeft niet geholpen. Waarom de medewerkers de e-sigaret niet neerleggen is niet duidelijk. Mogelijk is het de verslavende nicotine.
Lees meer bij HuffPost

Nieuw-Zeeland: Prijs van enkele sigaret wordt 2 dollar
Op 1 januari heeft Nieuw-Zeeland een nieuwe accijnsverhoging ingevoerd waarmee een pakje sigaretten 40 Nieuw-Zeelandse dollar (omgerekend ruim 24 euro) gaat kosten. Een enkele sigaret kost daarmee 2 dollar (omgerekend 1,20 euro). De overheid hoopt met de accijnsverhoging haar doel van minder dan 5 procent rokers in 2025 te behalen.
Lees meer bij Dominion Post

Verenigde Staten: Tabaksboeren lijden onder handelsoorlog met China
Sinds de Amerikaanse president Trump een handelsoorlog met China is aangegaan, zijn Amerikaanse tabaksboeren in de problemen geraakt. China heeft gezegd geen tabak meer te importeren. Er is daardoor in 2019 100 miljoen pond tabak minder geproduceerd dan in 2018.
Lees meer op AG Web

Verenigde Staten: Tabaksverkopers in de war door nieuwe tabaksleeftijd
De Amerikaanse federale overheid heeft de tabaksleeftijd opgehoogd van 18 naar 21 jaar. Dat heeft bij meerdere tabaksverkopers tot verwarring geleid. Dit omdat de nieuwe tabaksleeftijd per direct inging en de verkopers erdoor verrast werden.
Lees meer bij WKYT

tags:  Juul | tabaksleeftijd | tabaksreclame | PMI | nicotine | accijnsverhoging