line

Ondertussen in het buitenland

vrijdag 26 april 2019

Iedere week brengt TabakNee een overzicht van opvallende nieuwsartikelen in de buitenlandse pers over tabak-gerelateerde onderwerpen. Met deze week: Philip Morris gaat Britse rokers betalen om te stoppen met roken / Senatoren van de Amerikaanse Democratische Partij bevragen mediabedrijven over tabak / Juul wil een app maken om te helpen bij stoppen met roken / McConnell neemt voortouw in verhogen tabaksleeftijd naar 21 jaar / E-liquids bevatten ziekmakende bacteriën en schimmels.
De inhoud van de artikelen is voor rekening van de betreffende media.

Door de webredactie

Groot-Brittannië: Philip Morris gaat rokers betalen om te stoppen met roken
Philip Morris heeft een gezondheidszorgverzekeringsfonds gesponsord dat mensen betaalt om te stoppen met roken. Reviti biedt goedkope tarieven aan voor rokers die willen stoppen met roken of die over willen stappen op e-sigaretten. Het is een nieuwe stunt van Philip Morris die probeert meer klanten te winnen voor haar alternatieve rookproducten.
Lees meer bij The Times

Verenigde Staten: Democratische Partij bevragen mediabedrijven over tabak
Drie senatoren van de Democratische Partij hebben bedrijven als Apple, Google, Netflix, Sony en Lionsgate in een brief om opheldering gevraagd over hoe ze hun rol zien in het promoten van tabaksgebruik onder jongeren. De senatoren vinden dat er in de films en tv-programma’s die deze bedrijven maken of verspreiden een disclaimer zou moeten komen als er tabak in wordt gebruikt. Ook zou content met tabak onder een R-rating moeten vallen: geschikt voor 18-plus.
Lees meer bij Broadcasting Cable News 

Verenigde Staten: Juul wil app maken om te helpen bij stoppen met roken
E-sigaretfabrikant Juul heeft twee mensen aangenomen die een app moeten gaan ontwikkelen voor smartphones. De app moet rokers helpen bij met stoppen. Juul is dé e-sigaretmarktleider in Amerika. Het probeert ook in Europa voet aan de grond te krijgen. Altria, het Amerikaanse moederbedrijf van Philip Morris, heeft een miljardenaandeel in Juul.
Lees meer bij Business Insider 

Uit ander nieuws blijkt dat Juul in Groot-Brittannië wil proberen e-sigaretten met lekkere smaakjes op de markt te brengen.
Lees meer bij The Telegraph

Verenigde Staten: McConnell neemt voortouw in verhogen tabaksleeftijd 
Senator Mitch McConnell van de Republikeinse Partij heeft bekendgemaakt dat hij zich in wil zetten voor het aannemen van een wet waardoor de tabaksleeftijd in heel de VS wordt verhoogd van 18 naar 21 jaar. Nu geldt die leeftijdsverhoging nog maar op enkele plaatsen.
Lees meer bij Politico

Uit ander nieuws blijkt dat drogisterijketen Walgreens zelf heeft besloten dat jongeren onder de 21 geen tabak meer kunnen aanschaffen in haar winkels.
Meer bij The Financial Times

Mondiaal: E-liquids bevatten ziekmakende bacteriën en schimmels
Uit onderzoek van Harvard University blijkt dat in de vloeistoffen en cartridges voor e-sigaretten ziekmakende bacteriën en schimmels zitten. Het onderzoek is uitgevoerd onder 75 merken die op de Amerikaanse markt te krijgen zijn. De bacteriën kunnen bij inhalatie acute astma en longinfecties veroorzaken.
Lees meer in The Independent

tags:  tabaksleeftijd | sluikreclame | tabaksreclame | PMI | e-sigaret