line
niet roken maar koken 3

Stop met roken, ga lekker koken

vrijdag 27 september 2019

UPDATE 02-11-2019
Vandaag verschijnt Niet roken maar koken, het kookboek dat Pauline Dekker en Wanda de Kanter maakten ten bate van Stichting Rookpreventie Jeugd, en waarmee ze in één moeite door hun kookangst overwonnen.

Door de webredactie

Vandaag, mooi op tijd voor Stoptober, verschijnt Niet roken maar koken, het kookboek van Pauline Dekker en Wanda de Kanter. “Je zou zeggen dat deze dappere strijders nergens bang voor zijn,” schrijft uitgeverij Lemniscaat in het persbericht, “maar niets is minder waar.”

Kookangst

Toen Stichting Rookpreventie Jeugd begin dit jaar uit de Alliantie Nederland Rookvrij werd gezet en geen subsidie meer kreeg van het KWF, besloten Dekker en De Kanter dinertjes te gaan geven om fondsen te werven. Klein probleem: beiden hadden een hardnekkige kookangst. Toch gingen ze de confrontatie aan. Ze vroegen de potentiële dinergasten om hun makkelijkste favoriete recepten – met een minimum aan ingrediënten en voorbereidingstijd en toch lekker – en gingen aan de slag.

Dinerwaardige recepten

Fotograaf John de Kanter registreerde het hele proces en de hilarische diners die volgden, inclusief bloopers en reacties van gasten. Deze foto’s larderen de verhalen van de auteurs én de eenvoudig te maken maar dinerwaardige recepten in dit kookboek. Journalist Joop Bouma – auteur van De sjoemelsigaret – schreef een nawoord, waarin hij beide artsen portretteert aan de hand van hun campagne tegen de tabaksindustrie.

Stoptober-korting

Cover niet roken maar koken  De opbrengsten van het kookboek komen geheel
  ten goede aan Stichting Rookpreventie Jeugd.
  Tot en met 31 oktober kost het boek € 14,95.
  Daarna: € 19,95.

  Niet roken maar koken
  uitgeverij Lemniscaat
  224 pagina’s
  ISBN 978 90 477 1193 3

 

  

UPDATE 02-11-2019

Op de website Meer over Medisch heeft gezondheidsjournalist René Steenhorst een enthousiaste recensie geschreven over Niet roken maar koken.  

tags:  alliantie | kookboek | Stoptober | stoppen met roken