line
stop child labour-1

Petitie: Bescherm Indonesische kinderen tegen schadelijke tabaksplantages

maandag 26 juni 2017

Indonesische kinderen mogen op tabaksplantages werken van de overheid. Zij staan daardoor bloot aan de negatieve effecten van het verbouwen van tabaksplanten zoals nicotinevergiftiging. In een petitie wordt de Indonesische president opgeroepen hier dringend iets aan te doen. Teken de petitie.

Door de webredactie

De Indonesische overheid heeft onlangs een wet aangenomen waarin staat dat kinderen niet meer met gevaarlijke chemicaliën mogen werken. Tabak wordt daar niet toe gerekend. Op dit moment werken er kinderen op tabaksplantages, zo bleek uit onderzoek van de humanitaire organisatie Human Rights Watch. Daar staan ze bloot aan tabaksbladeren. Het verwerken daarvan kan zorgen voor overgeven, hoofdpijn, misselijkheid en duizeligheid. Nicotine wordt namelijk door de huid opgenomen, waardoor kinderen nicotinevergiftiging kunnen oplopen.

Op dit moment gaat er een petitie de wereld over om de Indonesische president Joko Widodo op te roepen om tabak aan lijst gevaarlijke stoffen toe te voegen zodat kinderen er niet meer mee mogen werken. Teken de petitie hier

tags:  gezondheidsschade | plantage | kinderarbeid | tabaksindustrie