line
ondertussen bij de buren-103

Ondertussen in het buitenland

vrijdag 10 december 2021

Iedere week brengt TabakNee een overzicht van opvallende nieuwsartikelen in de buitenlandse pers over tabak-gerelateerde onderwerpen. Met deze week: Britse e-sigaretstartups proberen Big Tobacco voor te zijn / Philip Morris denkt omzetdoel in 2025 te halen / Amerikaans onderzoek linkt e-sigaretgebruik aan erectieproblemen / Roken heeft al 8 miljoen Britse levens gekost / E-sigaretfabrikanten moeten voortaan vergunning van de Chinese staat hebben.
De inhoud van de artikelen is voor rekening van de betreffende media.

Door de webredactie

Groot-Brittannië: E-sigaretstartups proberen Big Tobacco voor te zijn
E-sigaretstartups als NJOY proberen een licentie voor de verkoop van hun producten van de National Health Service (NHS) te bemachtigen voordat Big Tobacco beslist om ook aan die procedure te beginnen. Ze proberen een medische verantwoording voor het gebruik van hun producten te geven en daar een vergunning aan over te houden.
Lees meer bij Nicotine Policy

Mondiaal: Philip Morris denkt omzetdoel in 2025 te halen
Philip Morris denkt dat het zijn doel om meer dan 50 procent van zijn omzet uit de verkoop van alternatieve tabaksproducten te halen in 2025 zal bereiken. En niet eens door overnames en acquisities van andere bedrijven, maar door organische groei. Dat heeft PMI-CEO Jacek Olczak gezegd in een interview met Reuters. Volgens Olczak komt op dit moment 30 procent van de omzet uit alternatieve tabaksproducten.
Lees meer bij Reuters

Verenigde Staten: E-sigaretgebruik gelinkt aan erectieproblemen
Mannen die e-sigaretten gebruiken, lopen meer dan een dubbel verhoogde kans op het krijgen van erectieproblemen dan mannen die geen e-sigaretten gebruiken. Dat blijkt uit onderzoek van de NYU Grossman School of Medicine en de Johns Hopkins University School of Medicine dat is gepubliceerd in het American Journal of Preventive Medicine. Het is al langer bekend dat het roken van traditionele sigaretten de kans op erectieproblemen verhoogt, maar dit onderzoek toont dat verband nu ook bij e-sigaretten aan.
Lees meer bij Scien Mag

Groot-Brittannië: Roken heeft al 8 miljoen Britse levens gekost
In de afgelopen vijftig jaar zijn er al 8 miljoen Britten overleden aan de gevolgen van tabaksgebruik. Dat blijkt uit onderzoek van antirookorganisatie Action on Smoking and Health (ASH) dat nu ook vijftig jaar bestaat. In de komende twintig jaar komen daar nog 2 miljoen doden bij als er niets wordt gedaan.
Lees meer bij Express

China: E-sigaretfabrikanten moeten voortaan vergunning van de staat hebben
De Chinese overheid heeft de tabakswet aangepast waardoor e-sigaretten er nu ook onder vallen. Dat betekent ook dat e-sigaretfabrikanten voortaan een vergunning moeten aanvragen voor de verkoop van hun producten. Pas als ze voldoen aan de eisen die de Chinese wet stelt, kunnen ze die vergunning krijgen.
Lees meer bij Reuters

tags:  e-sigarettenverbod | tabaksdoden | vergunning | PMI | e-sigaret | onderzoek