line

Ondertussen in het buitenland

vrijdag 27 maart 2020

Iedere week brengt TabakNee een overzicht van opvallende nieuwsartikelen in de buitenlandse pers over tabak-gerelateerde onderwerpen. Met deze week: Jongeren in Californië zijn voor verbod op nicotineproducten / Oxford nam geld aan van tabaksindustrie voor cannabisonderzoek / Amerikaanse FDA stopt met inspectie van dampwinkels door coronacrisis / Nobelprijswinnaar maant rokers te stoppen vanwege coronavirus / British American Tobacco heeft geen last van coronapandemie.
De inhoud van de artikelen is voor rekening van de betreffende media.

Door de webredactie 

Californië: Jongeren zijn voor verbod op nicotineproducten
Uit onderzoek onder schoolgaande jongeren in Californië blijkt dat de meerderheid voor het verbieden van nicotineproducten is: 76% vindt dat tabak verboden moet worden, 59% vindt dat Juul (een zeer populair e-sigaretmerk) verboden moeten worden, 55% vindt dat ook andere e-sigaretten verboden moeten worden, 70% is voor een verbod op sigaren, cigarillo’s en kleine sigaartjes en 54% procent is voor een waterpijpverbod.
Lees meer bij Sciencedirect

Groot-Brittannië: Oxford nam geld aan van tabaksindustrie voor cannabisonderzoek
Uit onderzoek blijkt dat Oxford University geld heeft aangenomen van de tabaksindustrie om onderzoek te kunnen doen naar medicinaal cannabisgebruik. Ook blijkt dat er meer wordt gelobbyd om cannabis niet alleen medicinaal maar ook recreatief te kunnen gebruiken.
Lees meer bij Medical Xpress

Verenigde Staten: FDA stopt met inspectie van dampwinkels door coronacrisis
De Amerikaanse Food and Drug Administration heeft er door de coronacrisis voor moeten kiezen om alle inspecties van dampwinkels te stoppen. Alle FDA-medewerkers moeten zich nu inspannen tegen het virus en bovendien vanuit huis gaan werken.
Lees meer bij Reuters

Mondiaal: Nobelprijswinnaar maant rokers te stoppen vanwege coronavirus
Rokers lopen een verhoogde kans op longziekten en andere ziekten die de weerbaarheid ondermijnen. Het coronavirus infecteert bovendien voornamelijk de luchtwegen. De Australiër viroloog Peter Doherty, die de Nobelprijs heeft gewonnen, roept rokers daarom op juist nu te stoppen met roken.
Lees meer bij ABC

Mondiaal: British American Tobacco heeft geen last van coronapandemie
Terwijl de mondiale economie langzaam stil wordt gelegd door het coronavirus, maakt British American Tobacco zich geen zorgen over de omzet. Vooralsnog gaat het ervan uit dat het de gestelde targets het komend kwartaal zal behalen. De tabaksindustrie lijkt geen last te hebben van de pandemie.
Lees meer in The Wall Street Journal

tags:  corona | cannabis | vape-industrie | stoppen met roken | nicotine | omkoping