line

Ondertussen in het buitenland

vrijdag 20 september 2019

Iedere week brengt TabakNee een overzicht van opvallende nieuwsartikelen in de buitenlandse pers over tabak-gerelateerde onderwerpen. Met deze week: CNN stopt met advertenties voor e-sigaretten / Vergunning tabaksverkoop moet aantal Australische verkopers inperken / Experts vragen Indiase overheid om regulering in plaats van e-sigaretverbod / New York stopt met verkoop e-sigaret met lekkere smaakjes / Ierse minister Volksgezondheid wil verbod op sigarettenautomaten.
De inhoud van de artikelen is voor rekening van de betreffende media.

Door de webredactie

Verenigde Staten: CNN stopt met advertenties voor e-sigaretten
Nieuwszender CNN heeft bekendgemaakt geen reclames meer uit te zenden van Juul en andere e-sigaretten nu is gebleken dat er mensen zijn overleden aan ziektes die gerelateerd zijn aan e-sigaretgebruik.
Lees meer bij The Verge

Australië: Vergunning tabaksverkoop moet aantal verkopers inperken
De Australische staat New South Wales overweegt een vergunning in te voeren voor de verkopers van tabak. Op dit moment zijn er 10.000 tabaksverkopers. Door het moeilijker te maken om aan tabak te komen, hoopt de staat het gebruik ervan te ontmoedigen.
Lees meer bij 10Daily

India: Experts vragen om regulering in plaats van e-sigaretverbod
“Verbied e-sigaretten niet, maar reguleer de verkoop.” Dat zeggen experts van het Progressive Policy Institute tegen de Indiase overheid, die juist voornemens is een verbod in te stellen. Volgens het instituut loopt de overheid met een verbod de kans mis om zware rokers over te laten stappen op de e-sigaret, die minder schadelijk voor hun gezondheid is.
Lees meer bij British Asia News
Even later werd bekend dat de Indiase overheid toch overgaat tot een verbod om een epidemie onder jongeren te voorkomen.
Lees meer bij de BBC

Verenigde Staten: New York stopt met verkoop e-sigaret met lekkere smaakjes
De gouverneur van de staat New York heeft bekendgemaakt dat de verkoop van e-sigaretten met lekkere smaakjes voortaan verboden zal zijn. De maatregel komt nadat is gebleken dat er mensen zijn overleden aan de gevolgen van e-sigaretgebruik.
Lees meer bij The Guardian
Ook andere staten nemen actie. In Californië is 20 miljoen dollar geïnvesteerd in een bewustwordingscampagne over de gevolgen van e-sigaretgebruik.
Lees meer bij Medical Xpress

Ierland: Minister Volksgezondheid wil verbod op sigarettenautomaten
Simon Harris, de Ierse minister voor Volksgezondheid, heeft bekendgemaakt dat hij een verbod wil instellen op sigarettenautomaten. Dat wil hij omdat jongeren onder de 18 te makkelijk aan tabak kunnen komen via deze automaten.
Lees meer bij The Times

tags:  e-sigarettenverbod | vergunningstelsel | reclameverbod