line

Ondertussen in het buitenland

vrijdag 23 augustus 2019

Iedere week brengt TabakNee een overzicht van opvallende nieuwsartikelen in de buitenlandse pers over tabak-gerelateerde onderwerpen. Met deze week: Amerikaanse FDA wil afschrikwekkendere plaatjes op tabaksverpakkingen / BAT huurde jonge influencers in voor Britse campagne / E-sigaretfabrikanten proberen wetgeving VS te vertragen / Meer Britse scholieren wijzen sigaretten af / Verplichte antirookreclame van industrie bereikt slechts 40 procent Amerikaanse volwassenen / Philip Morris probeert voet aan de grond te krijgen bij Nieuw-Zeelandse fashion week / Rookverbod in openbare ruimte Montenegro ingegaan.
De inhoud van de artikelen is voor rekening van de betreffende media.

Door de webredactie

Verenigde Staten: FDA wil afschrikwekkendere plaatjes op tabaksverpakkingen
De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) wil dat er afschrikwekkendere plaatjes komen op tabaksverpakkingen. Ook moeten er duidelijkere gezondheidswaarschuwingen op komen te staan. De huidige waarschuwingen zijn makkelijk te negeren. In 2011 stelde de FDA dit ook voor. De tabaksindustrie vocht de plannen toen aan in de rechtbank. De verwachting is dat dat nu weer zal gebeuren. Maar de FDA verwacht nu te zullen winnen.
Lees meer bij Reuters

Groot-Brittannië: BAT huurde jonge influencers in voor campagne
British American Tobacco (BAT) heeft tegen haar eigen regels in jonge influencers ingehuurd voor een campagne voor haar product Glo. BAT heeft het beleid dat er geen jongeren onder de 25 in haar reclames mogen voorkomen, maar twee van de ingehuurde influencers waren jonger dan 25.
Lees meer bij The Times

Verenigde Staten: E-sigaretfabrikanten proberen wetgeving te vertragen
De Vapor Technology Association (VTA), een branchevereniging van verschillende e-sigaretfabrikanten, heeft een rechtszaak aangespannen tegen de Amerikaanse overheid. De Amerikaanse Food and Drug Administration is namelijk voornemens om duizenden e-sigaretten te herbeoordelen. Met de rechtszaak wil de VTA die herbeoordeling vertragen.
Lees meer bij The Mail on Sunday

Groot-Brittannië: Meer scholieren wijzen sigaretten af
Uit nieuw onderzoek blijkt dat in 2018 16% van de scholieren heeft geëxperimenteerd met tabak. Dat is het laagste cijfers ooit gemeten. In 2016 was dit nog 19 procent en in 1996 was dat nog 46 procent. De afname komt vermoedelijk door succesvolle antirookcampagnes.
Lees meer bij de BBC

Verenigde Staten: Verplichte antirookreclame van industrie bereikt slechts 40 procent van de volwassenen
In reclames op radio, televisie, internet en in kranten en tijdschriften moest de tabaksindustrie na het verliezen van een rechtszaak aan het Amerikaanse publiek duidelijk maken dat zij de consument heeft voorgelogen en dat tabaksgebruik dodelijk kan zijn. Uit nieuw onderzoek blijkt dat maar 40 procent van de volwassenen die reclames heeft gezien.
Lees meer bij Reuters

Nieuw-Zeeland: Philip Morris probeert voet aan de grond te krijgen bij Fashion Week
Marlboro-fabrikant Philip Morris heeft meerdere modemerken benaderd en voorgesteld om de kosten voor deelname aan de Fashion Week op zich te nemen. De modeontwerpers kregen vragen voorgelegd, waaronder of ze zelf dampten of affiniteit met e-sigaretten hadden. Uiteindelijk ging niemand op de uitnodiging in.
Lees meer bij The Spinoff

Montenegro: Rookverbod in openbare ruimte ingegaan
Sinds woensdag 14 augustus is het verboden om in Montenegro te roken in de openbare ruimte. Een derde van de volwassen inwoners rookt er. Met de maatregel wil de overheid roken verder ontmoedigen.
Lees meer bij Medical Xpress

tags:  e-sigarettenverbod | reclame | PMI | jongeren | rookverbod | tabaksontmoediging