line

Zorgsector haalt tabakslobbyisten in huis

maandag 18 maart 2013

Michiel Krijvenaar lobbyt al vele jaren voor de tabaksproducten van Philip Morris. Sinds november 2008 doet hij dat via zijn eigen eenmanszaak genaamd pa-cc.nl, public affairs coaching & consulting , gevestigd aan de Maliebaan in Utrecht.

Ervaring met het patiëntenperspectief

Op de website van pa-cc.nl, staat dat het bureau van Krijvenaar zich ook richt op 'communicatievraagstukken in de zorgsector'. Hij, en de collega's die hij inhuurt, hebben de nodige ervaring 'die reikt van het patiëntenperspectief tot aan het perspectief van aanbieders van zorg, farmaceutische zorg en farmaceutische industrie, zorgverzekeraars, thuiszorg, preventiezorg en overheden.'

Een concreet voorbeeld is ActiZ. Zij huurde Krijvenaar een half jaar in, van oktober 2011 tot maart 2012, als waarnemend Public Affairs Coördinator. ActiZ, organisatie van zorgondernemers, is een grote branchevereniging in de zorg en vooral actief op de zorgterreinen ouderen, chronisch zieken, kraam en jeugdgezondheid. Zij wil haar leden onder meer helpen om 'hoogwaardige zorg en ondersteuning' te bieden.

Wapenhandelaar bij het Rode Kruis

Een tabakslobbyist die ook voor de zorg lobbyt, is dat niet zoiets als een wapenhandelaar een baan verschaffen bij het Rode Kruis? Wist ActiZ wie zij in huis haalde? En kun je het wel maken om als speler in de zorg met zo iemand in zee te gaan?

ActiZ weigert commentaar.

Door de webredactie