line

Arnoud Ongerboer de Visser: Banger voor TabakNee dan voor tabak

woensdag 03 februari 2016

UPDATE 10-02-2018

Nieuw in onze galerij van tabakslobbyisten: Arnoud Ongerboer de Visser, de woordvoerder van tabaksfirma Japan Tobacco International (JTI) en altijd graag in de voorhoede. Van kandidaat-lid Europees Parlement voor de VVD, samenzweerder bij de geheime lobby tegen het rookverbod in de horeca, tot en met voorman van de peukenvrije kust.

Door de webredactie

Ongerboer de Visser werkte nog als consultant bij Burson Masteller (het lobbybureau dat nog niet zo lang geleden voor de tabaksindustrie werkte), toen hij in NRC (in 2003) een artikel schreef over hoe Europa dichterbij de burgers te brengen, ondertekend met zijn naam plus '[...] is binnen de VVD kandidaat voor de verkiezingen van het Europese Parlement'. De lobbyist was actief in de politiek. In 2004 stond hij nummer 25 op de kandidatenlijst van de VVD bij de Europese Verkiezingen.

Hij vervolgde zijn loopbaan bij tabaksfirma JTI. En stond aan de wieg van de peukenvrije kust. JTI doet namelijk mee met de duurzaamheidscampage van de Rijksoverheid 'Green Deal Schone Stranden' waarover D66 onlangs Kamervragen heeft gesteld. Er is nog veel meer over deze JTI-man te vertellen. Klik hier om zijn profiel te lezen.

 

tags:  JTI | lobbyist | tabakslobby | lobby