line
tabak weg uit kruidvat

Kruidvat en Trekpleister volledig gestopt met tabak

vrijdag 24 januari 2020

In geen enkel filiaal van de drogisterijketens Kruidvat en Trekpleister zijn nog tabaksproducten te verkrijgen. Dat meldt Marketingtribune. Twee jaar geleden kondigden de ketens aan met de tabaksverkoop te willen stoppen.

Door de webredactie

In geen van de 1430 Kruidvat- en Trekpleister-winkels is nog tabak te koop. Dat meldt website Marketingtribune. Daarmee zijn Kruidvat en Trekpleister de eerste drogisterijen van Nederland die gestopt zijn met de verkoop van tabaksproducten.
Twee jaar geleden maakten de drogisterijen bekend dat ze met de verkoop op wilden houden om het gebruik van tabak onder jongeren te ontmoedigen. “We kunnen het eigenlijk gewoon niet meer maken,” zei CEO Gerard van Breen van A.S. Watson Health & Beauty Benelux, het moederbedrijf van Kruidvat en Trekpleister er toen over in het AD. “Gezondheid neemt een steeds belangrijkere plaats in in onze winkels. Tabak past daar gewoon niet meer bij.”

‘Belangrijke stap’

Uit onderzoek van Kruidvat onder 514 Nederlandse klanten blijkt dat 82 procent het een goede zaak vindt dat tabaksartikelen op steeds minder plekken wordt verkocht, zo meldt Marketingtribune. Ook vinden vier op de vijf ondervraagden het prima als rookwaar over vijf jaar alleen nog verkrijgbaar is in speciaalzaken. Verder is 73 procent het erover eens dat tabaksartikelen niet verkocht zouden mogen worden op plekken waar kinderen komen.
“Het initiatief van Kruidvat en Trekpleister om in alle 1430 winkels helemaal te stoppen met de verkoop van tabak is een belangrijke stap op weg naar de rookvrije generatie,” zegt staatssecretaris Paul Blokhuis tegen Marketingtribune. “Ik hoop dat dit goede voorbeeld gevolgd wordt door andere winkelketens en supermarkten.”

tags:  tabaksverkoop | rookvrije generatie | rookpreventie | tabaksvrij | inperking verkooppunten