line
cop9-1

Nederland wordt gastland voor volgende FCTC-conferentie

dinsdag 09 oktober 2018

Staatssecretaris Blokhuis heeft afgelopen zaterdag bekend gemaakt dat de negende editie van de Conference of the Parties (COP) in 2020 in Nederland zal plaatsvinden. Dat betekent dat deze belangrijke anti-rookconferentie die draait om het wereldwijde FCTC-verdrag van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vertegenwoordigers van 200 landen hierheen zal brengen.

Door de webredactie

'Het is heel goed nieuws dat wij het volgende gastland zijn', aldus Blokhuis in het FD. 'Ook daarmee brengen we de rookvrije generatie een stap dichterbij. Zowel in Nederland als wereldwijd.' De achtste editie van de COP vond afgelopen weekend plaats in Geneve. De tweejaarlijkse conferentie is een van de belangrijkste wereldwijde anti-rookbijeenkomsten, waar landen de voortgang van hun anti-rookbeleid evalueren en de implementatie van de artikelen van het FCTC-verdrag bespreken. Nederland heeft het verdrag ook ondertekend.

Nationaal Preventieakkoord

Eind oktober zal staatssecretaris Blokhuis het Nationaal Preventieakkoord presenteren. De afspraken die hierin zijn vastgelegd met verschillende instanties zullen moeten bijdragen aan het nakomen van de maatregelen die zijn vastgelegd in het FCTC-verdrag.

Volgens het FD gaat het ministerie van VWS de komende periode via aanbesteding bepalen waar de WHO-conferentie wordt gehouden. Gedacht wordt aan Amsterdam, Rotterdam, Den Haag of Utrecht.

tags:  Preventieakkoord | rookpreventie | politiek | antirookbeleid | buitenland | tabaksontmoediging