line
geen sloffen meer-1

KLM stopt met de verkoop van sigaretten aan boord

woensdag 14 maart 2018

Update 30-03-2018

Al sinds de jaren negentig mag er niet meer gerookt worden aan boord van KLM-vliegtuigen. Nu heeft de vliegtuigmaatschappij bekend gemaakt dat er per 1 juli tijdens de vlucht ook geen sigaretten meer verkocht zullen worden.

Door de webredactie

Het is vaste prik tijdens elke vlucht: de steward of stewardess komt langs met een trolley vol koopwaar die belastingvrij aangeschaft kan worden: parfum, gadgets, sieraden, maar ook sloffen sigaretten. Als het aan de KLM ligt, is dat laatste product verleden tijd. Per 1 juli wordt tabak uit het assortiment gehaald.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

“KLM vindt de verkoop van sigaretten aan boord van onze vliegtuigen niet meer van deze tijd. KLM heeft gezondheid en sport hoog in het vaandel staan en de verkoop van sigaretten past hier niet bij,” stelt Boet Kreiken, KLM’s EVP Customer Experience op de website van de luchtvaartmaatschappij. “Wij pakken hiermee onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.”

Het AD bericht dat KLM met deze beslissing het voorbeeld volgt van winkelketens als Kruidvat en Trekpleister. Deze drogisterijen kondigden begin dit jaar aan de verkoop van rookwaren in alle 1.373 filialen in Nederland en België helemaal af te bouwen.

Update 30-03-2018

Volgens het Parool heeft Transavia ook aangekondigd moederbedrijf KLM te volgen en per 1 april te stoppen met de verkoop van sigaretten aan boord.

tags:  marketing | antirookbeleid | inperking verkooppunten | tabaksontmoediging