line
ferrari iqos2-1

Philip Morris verlengt contract met Ferrari

vrijdag 02 maart 2018

Sinds de jaren ’80 sponsort Philip Morris de race-auto’s van Ferrari. Het merk heeft onlangs bekend gemaakt dat de samenwerking wordt verlengd tot 2021. De sigarettenfabrikant wil het merk Ferrari gebruiken om haar nieuwe producten te promoten.

Door de webredactie

De rode en witte kleuren van Ferrari komen overeen met de kleuren van Marlboro. In de jaren ’80 begon sigarettenfabrikant Philip Morris met de sponsering van de raceauto’s van Ferrari om het merk ‘Marlboro’ (dat met grote letters op de auto’s afgebeeld staat) te promoten onder iedereen die naar de races komt kijken.
Sinds 2007 ging dat echter niet meer, omdat er een reclameverbod werd ingesteld waardoor de merknaam van de staart van de auto’s verdween. Desondanks heeft Philip Morris de sponsordeal voortgezet.

Verlengd

Deze week is bekend geworden dat de samenwerking wederom is verlengd, nu tot 2021. Philip Morris probeert de auto’s nu te gebruiken om aandacht te vragen voor haar ‘rookvrije wereld’, een marketingtruc die ze vorig jaar lanceerde om aandacht te vragen voor haar nieuwe product de IQOS. Dit apparaatje verhit de tabak in speciaal daarvoor gemaakte sigaretten, in tegenstelling tot de verbranding van tabak in traditionele tabaksproducten. Volgens de fabrikant is dat minder schadelijk voor de gezondheid, al is er geen onafhankelijk lange termijn onderzoek gedaan dat die claim bevestigt.

Fabrieken sluiten

Philip Morris kan een rookvrije wereld eenvoudig bewerkstelligen door haar fabrieken te sluiten. In plaats daarvan wil ze liever dat rokers verslaafd raken aan haar nieuwe producten. Ze wil de samenwerking met Ferrari inzetten om rokers daartoe over te halen.
Philip Morris CEO Andre Calantzopoulos zei in een verklaring: “We willen onze revolutie doorzetten met alle middelen die we tot onze beschikking hebben – inclusief de motorsport. We zijn blij met de steun die we hierin krijgen van Scuderia Ferrari.”

Toch reclame

Calantzopoulos hintte naar het feit dat Philip Morris nu onderzoekt wat voor soort reclameboodschappen wél op de auto’s mogen staan. “Daar zullen we in de komende maanden meer duidelijkheid over geven.”

Omhoeveel geld het bij de nieuwe sponsordeal gaat, is niet duidelijk. Met de voorgaande overeenkomst was volgens de website Formule1 140 miljoen euro gemoeid.

tags:  sponsoren | tabaksreclame | heat-not-burn | heatstick | Philip Morris | reclameverbod