line
tijdvoormax-sos-1

Wanda de Kanter: “De tabaksindustrie is uit op onze kinderen”

zondag 19 februari 2017

Longkankerpatiënte Anne Marie van Veen en longarts Wanda de Kanter waren 15 februari te gast bij Tijd voor Max om te vertellen over de strafzaak tegen de tabaksindustrie en de beweging Sick of Smoking.
Door de webredactie

“Daar heb je weer een longkankerpatiënt die zo nodig verhaal komt halen.” Longkankerpatiënte Anne Marie van Veen zit samen met longarts Wanda de Kanter aan tafel bij Tijd voor Max om te vertellen over de strafzaak tegen de tabaksindustrie en ageert tegen het stigma dat nog altijd op haar openhartigheid wordt geplakt: zij heeft gerookt dus het is dus haar eigen schuld dat ze ziek is geworden.
Een onjuiste beeldvorming, want de tabaksindustrie manipuleert sigaretten zo dat ze extreem verslavend zijn geworden, waardoor stoppen zeer moeilijk is. Van Veen: “Je probeert mensen bewust te maken van wat hier gebeurt.”

Replacement smokers

“De tabaksindustrie is uit op onze kinderen,” vertelt Wanda de Kanter. Om de winsten van de industrie hoog te kunnen houden, moeten de al overleden rokers vervangen worden.
Advocate Bénédicte Ficq heeft een strafzaak voorbereid en aan het Openbaar Ministerie voorgelegd. Daar moet beslist worden of de industrie inderdaad aan wordt geklaagd. Bij de strafzaak hoort ook de beweging Sick of Smoking, waar zich inmiddels meer dan 20.000 mensen bij hebben aangesloten die niet willen dat hun kinderen in de val van de tabaksindustrie worden gelokt.

Bekijk het interview met Anne Marie van Veen en Wanda de Kanter hier, vanaf 7 min. 50. 
Wilt u Anne Marie van Veen steunen door u aan te sluiten bij Sick of Smoking en tegen de tabaksindustrie te stemmen? Dat kan hier.

tags:  strafzaak | interview | Sick of Smoking | Wanda de Kanter