Belangenorganisaties van de tabaksindustrie

vrijdag 03 mei 2013

De tabaksindustrie in Nederland heeft zich in drie belangenorganisaties georganiseerd. De SSI voor de sigaretten, de VNK voor de shag en de NVS voor de sigaren.

Stichting Sigarettenindustrie

De Stichting Sigarettenindustrie (SSI) is de branche organisatie die sinds 1955 de belangen behartigt van de in Nederland gevestigde fabrikanten en importeurs van sigaretten. Lid zijn British American Tobacco, Japan Tobacco International en Imperial Tobacco Nederland. Samen vertegenwoordigen zij ongeveer 75 procent van de Nederlandse markt voor tabaksproducten. Philip Morris doet niet (meer) mee. De Vice-voorzitter van de SSI, tevens de woordvoeder is Willem-Jan Roelofs. De voorzitter is Remy di Meglio. Voor de website klik hier.

Vereniging Nederlandse Kerftabakindustrie

De Vereniging Nederlandse Kerftabakindustrie (VNK) is de brancheorganisatie van de in Nederland gevestigde kerftabakindustrie. De leden zijn Landewyck Tabak Holland, Heupink & Bloemen Tabak, Imperial Tobacco Nederland en British American Tobacco Nederland. Directeur is Jan Hein Sträter. Voor hun website klik hier.

Nederlandse Vereniging voor de Sigarenindustrie

De Nederlandse Vereniging voor de Sigarenindustrie (NVS) behartigt de belangen van de ondernemingen binnen de Nederlandse sigarenindustrie. De volgende bedrijven zijn lid: Royal Agio Cigars, Scandinavian Tobacco Group en Ritmeester Cigars. Samen zijn deze drie bedrijven goed voor meer dan 90 procent van de omzet van sigaren op de binnenlandse markt, en nemen zij vrijwel 100 procent van de Nederlandse export voor hun rekening. Voorzitter is Marcel Crijnen. Voor de website klik hier.