line
ondertussen bij de buren-143

Ondertussen in het buitenland

vrijdag 27 augustus 2021

Iedere week brengt TabakNee een overzicht van opvallende nieuwsartikelen in de buitenlandse pers over tabak-gerelateerde onderwerpen. Met deze week: Tabaksindustrie uit internationale non-profitorganisatie gezet / Kinderen die blootstaan aan tabaksrook mogelijk grotere kans op reuma / Indiase tabaksverkopers trekken zich niets aan van verkoopverbod rond scholen / Canadese gezondheidsminister vindt hoge kosten rookstophulplijn geen probleem / ‘Never Quit Quitting’-campagne gestart in Manchester / Bekende straat in Mexico City wordt rookvrij.
De inhoud van de artikelen is voor rekening van de betreffende media.

Door de webredactie

Groot-Brittannië: Tabaksindustrie uit internationale non-profitorganisatie gezet
De Society for Research on Nicotine and Tobacco is een internationale non-profitorganisatie die onderzoek doet naar tabak en nicotine en waar de tabaksindustrie al drie decennia deel van uitgemaakt heeft. Maar daar komt een einde aan nu verschillende deelnemers hun beklag hebben gedaan over het gedrag van medewerkers van de tabaksindustrie. Ze mogen niet meer naar de jaarlijkse conferentie komen.
Lees meer in The Times

Mondiaal: Kinderen die blootstaan aan tabaksrook mogelijk grotere kans op reuma
Kinderen wier ouders roken in hun nabijheid, hebben 75 procent meer kans om later reuma te ontwikkelen. Dat blijkt uit onderzoek van de Brigham and Women’s Hospital in Boston, Massachusetts. Voor het onderzoek is gekeken naar gegevens van meer dan 90.000 mensen.
Lees meer bij Medical Xpress

India: Tabaksverkopers trekken zich niets aan van verkoopverbod rond scholen
Terwijl de verkoop van sigaretten en andere tabaksproducten in de stad Amritsar verboden is in een straal van 100 yard (91 meter) rond scholen en andere opleidingscentra, wordt tabak gewoon verkocht zonder dat verkopers bang zijn dat ze een boete krijgen. Inmiddels is er opgeroepen tot striktere handhaving.
Lees meer bij The Tribune of India

Canada: Gezondheidsminister vindt hoge kosten rookstophulplijn geen probleem
Omdat het bedrijf in Canada dat de rookstophulplijn behandeld relatief weinig telefoontjes krijgt, kost iedere roker die de hulplijn belt 750 dollar (505 euro). Maar volgens de minister van Volksgezondheid is dat geen probleem, want de kosten die roken de samenleving jaarlijks kost zijn vele malen hoger.
Lees meer bij CBC

Groot-Brittannië: ‘Never Quit Quitting’-campagne gestart in Manchester
Een speciale mediacampagne die ‘Never Quit Quitting’ heet en die ervaringen van voormalige rokers bevat, is van start gegaan in de omgeving van Manchester. De campagne is bedacht omdat zes op de tien rokers zeggen dat ze willen stoppen, maar het lukt ze niet om het vol te houden. Ze worden met de campagne opgeroepen niet meer te stoppen met stoppen.
Lees meer bij The Oldham Times

Mexico: Bekende straat in Mexico City wordt rookvrij
De Maderostraat in de historische wijk van Mexico City wordt rookvrij. Er zijn borden geplaatst die bezoekers erop moeten wijzen dat roken verboden is, zodat het er uit het straatbeeld verdwijnt. Wie toch een peuk opsteekt, kan een boete van 2.500 pesos krijgen (omgerekend bijna 105 euro).
Lees meer bij Mexico News Daily

tags:  rookstophulp | straatverkoop | tweedehands rook | scholen | stoppen met roken | rookvrij | rookverbod | onderzoek