line
ondertussen bij de buren-85

Ondertussen in het buitenland

vrijdag 05 februari 2021

Iedere week brengt TabakNee een overzicht van opvallende nieuwsartikelen in de buitenlandse pers over tabak-gerelateerde onderwerpen. Met deze week: E-sigaretfabrikanten gebruiken TikTok om jongeren te bereiken / In Taiwan kunnen jongeren nog makkelijk aan tabak komen / Imperial verlegt focus terug naar sigaretten / Terugloop in aantal Amerikaanse rokers gestremd / Verkoop van tabaksproducten ingestort op de Ballearen.
De inhoud van de artikelen is voor rekening van de betreffende media. 

Door de webredactie

Mondiaal: E-sigaretfabrikanten gebruiken TikTok om jongeren te bereiken
Hoewel het in veel landen verboden is om reclame te maken voor nicotineproducten, omzeilen fabrikanten van die producten de wet door sociale media te gebruiken. Uit een nieuw onderzoek blijkt dat e-sigaretfabrikanten het gebruik van hun waar promoten via TikTok, een populair platform onder jongeren dat wereldwijd gebruikt wordt.
Lees meer bij Televisor

Taiwan: Jongeren kunnen nog makkelijk aan tabak komen
In Taiwan, waar het net als in veel andere landen verboden is tabak aan jongeren te verkopen, blijkt uit een nieuw onderzoek dat in 37,1 procent van de winkels waar tabak wordt verkocht, geen rekening met de tabaksleeftijd wordt gehouden.
Lees meer bij Focus Taiwan

Mondiaal: Imperial verlegt focus terug naar sigaretten
Imperial Brands, een van de grootste tabaksfabrikanten ter wereld, heeft in een nieuw vijfjarenplan bekendgemaakt dat het de focus van e-sigaretten weer verlegt naar zijn vijf grootste sigarettenmerken. Wel zullen de alternatieve tabaksproducten, de categorie waar de e-sigaret toe behoort, verder ontwikkeld worden.
Lees meer bij Reuters

Verenigde Staten: Terugloop aantal rokers gestremd
Uit nieuwe cijfers blijkt dat het aantal rokers in de VS niet verder is gedaald in 2020. De jaren daarvoor daalde het aantal wel. De stagnering wordt toegeschreven aan de pandemie, waardoor mensen meer zijn gaan roken. Ook zijn e-sigaretgebruikers overgestapt naar sigaretten nadat bekend werd dat het gebruik van e-sigaretten ook gezondheidsrisico’s met zich meebrengt.
Lees meer bij The Wall Street Journal 

Ballearen: Verkoop van tabaksproducten ingestort
In 2020 werden er op de Ballearen, de eilandengroep waar Majorca toe behoort, 55,3 miljoen pakjes sigaretten verkocht. In 2019 waren dat er 86,6 miljoen. De enorme daling in de verkoop wordt toegeschreven aan de strenge coronamaatregelen, gesloten winkels en het wegblijven van toeristen.
Lees meer bij Majorca Daily Bulletin

tags:  TikTok | coronacrisis | jeugdrokers | tabaksverkoop | e-sigaret