line
ondertussen bij de buren-61

Ondertussen in het buitenland

vrijdag 06 november 2020

Iedere week brengt TabakNee een overzicht van opvallende nieuwsartikelen in de buitenlandse pers over tabak-gerelateerde onderwerpen. Met deze week: Rokers lopen drie keer zo grote kans op overlijden aan hart- en vaatziekten / JTI lanceert Ploom S in Groot-Brittannië / Roken veroorzaakt een kwart van alle Noord-Ierse kankerdoden / Britten die dicht bij groene omgeving wonen, roken minder vaak / Rokende partner minder aantrekkelijk in Nieuw-Zeeland dan een met een crimineel verleden / Juul 2 miljard dollar minder waard.
De inhoud van de artikelen is voor rekening van de betreffende media.

Door de webredactie

Mondiaal: Rokers lopen drie keer zo grote kans op overlijden aan hart- en vaatziekten
Rokers lopen een drie keer zo grote kans op vroegtijdig overlijden aan de gevolgen van hart- en vaatziekten dan mensen die nooit hebben gerookt. Dat blijkt uit nieuw onderzoek dat is gepubliceerd in het Journal of the American Heart Association. Rokers die tijdens hun jeugd zijn begonnen, lopen een nog groter risico.
Lees meer bij Medical Xpress

Groot-Brittannië: JTI lanceert Ploom S
Japan Tobacco International (JTI) heeft Ploom S op de markt gebracht in Groot-Brittannië. Daarmee probeert JTI ook een marktaandeel met heat-not-burn-producten op Britse bodem te krijgen. Ploom S was eerder alleen verkrijgbaar in Japan, Rusland en Italië.
Lees meer bij The Grocer

Noord-Ierland: Roken veroorzaakt een kwart van alle kankerdoden
Een kwart van alle Noord-Ierse doden ten gevolge van kanker, is toe te schrijven aan het gebruik van tabak. Longkanker is een van de meest voorkomende kankers in Noord-Ierland. Tussen 2014 en 2018 werden er jaarlijks gemiddeld 1.313 mensen met longkankers gediagnostiseerd en overleden er 1.023 aan de ziekte.
Lees meer bij The Belfast Telegraph

Groot-Brittannië: Mensen die dicht bij groene omgeving wonen, roken minder vaak
Uit onderzoek van de University of Plymouth, gepubliceerd in Sociale Science & Medicine, blijkt dat mensen die in een groene omgeving wonen, minder snel geneigd zijn te roken. Mensen die in de buurt van natuur wonen, hebben eerder de neiging met hun gezondheid bezig te zijn. Het onderzoek is gebaseerd op een enquête onder 8.000 volwassenen.
Lees meer bij The Evening Express

Nieuw-Zeeland: Rokende partner minder aantrekkelijk dan een met een crimineel verleden
Uit een enquête onder duizend Nieuw-Zeelanders blijkt dat men een partner die rookt minder aantrekkelijk vindt dan een partner met een strafblad. Het onderzoek laat zien dat Nieuw-Zeeland ver is in het denormaliseren van tabaksgebruik.
Lees meer bij Newshub

Verenigde Staten: Juul 2 miljard dollar minder waard
E-sigaretfabrikant Juul heeft bekendgemaakt dat het bedrijf ongeveer 10 miljard dollar waard is (omgerekend 8,58 miljard euro). Eind 2019 werd de waarde van het bedrijf nog op 12 miljard dollar geschat (10,3 miljard euro). Eind 2018 was dat nog 38 miljard dollar (32,63 miljard euro).
Lees meer bij Reuters

tags:  Juul | vaatziekten | heat-not-burn | longkanker | groen | tabaksontmoediging