line
ondertussen bij de buren-53

Ondertussen in het buitenland

vrijdag 09 oktober 2020

Iedere week brengt TabakNee een overzicht van opvallende nieuwsartikelen in de buitenlandse pers over tabak-gerelateerde onderwerpen. Met deze week: Eenzaamheid maakt het moeilijk om te stoppen met roken / Australische e-sigaretgebruikers drie keer zo snel geneigd om ook te gaan roken / Receptoren voor geur van sigarettenrook vastgelegd / Actrice Penelope Cruz raakte aan roken verslaafd door de rollen die ze speelde / Overheid van Indiase deelstaat Maharashtra verbiedt verkoop losse sigaretten.
De inhoud van de artikelen is voor rekening van de betreffende media.

Door de webredactie

Mondiaal: Eenzaamheid maakt het moeilijk om te stoppen met roken
Uit nieuw onderzoek van The University of Bristol blijkt dat mensen die zich eenzaam voelen, meer moeite hebben om te stoppen met roken. Dit omdat ze dan sneller op zoek gaan naar coping mechanismen: manieren om zich minder alleen te voelen of afleiding te zoeken. Roken kan daar een onderdeel van zijn, waardoor het moeilijker is om ermee te stoppen. Ook lijkt het erop dat mensen die zich eenzaam voelen sneller geneigd zijn met roken te beginnen en ook meer roken dan als ze zich niet zo voelen. Het onderzoek is uitgevoerd in relatie tot de coronaquarantaine.
Lees meer in The Mirror

Australië: E-sigaretgebruikers drie keer zo snel geneigd om ook te gaan roken
Uit een nieuw onderzoek van de Australian National University is gebleken dat gebruikers van e-sigaretten drie keer sneller geneigd zijn om ook sigaretten te gaan roken dan niet-gebruikers. De onderzoekers hebben ook geconcludeerd dat e-sigaretten een opstapje tot roken vormen voor jongeren.
Lees meer in The Guardian

Verenigde Staten: Receptoren voor geur van sigarettenrook vastgelegd
Uit onderzoek van de University of Kentucky blijkt welke neurologische receptoren reageren op sigarettengeur. Het ruiken van de geur van sigarettenrook zorgt ervoor dat rokers en ex-rokers zin krijgen in roken. Nu duidelijk is welke neurologische receptoren daarmee te maken hebben, kan er gewerkt worden aan een middel om ze te blokkeren en het daarmee voor rokers makkelijker te maken om te stoppen.
Lees meer bij Medical News

Spanje: Actrice Penelope Cruz raakte aan roken verslaafd door de rollen die ze speelde
De Spaanse actrice Penelope Cruz, wereldberoemd en winnares van een Oscar, heeft in een interview gezegd dat ze aan roken verslaafd is geraakt doordat ze vrouwen speelde die rookten. Het is haar uiteindelijk gelukt om te stoppen omdat ze in de best mogelijke gezondheid wilde zijn om in verwachting te raken.
Lees meer bij Daily Mail

India: Overheid van Maharashtra verbiedt verkoop losse sigaretten
De overheid van de Indiase deelstaat Maharashtra heeft de verkoop van losse sigaretten verboden. De reden is dat de overheid zo hoopt het tabaksgebruik terug te dringen onder de bevolking zodat er minder gerookt wordt en de volksgezondheid zal verbeteren.
Lees meer bij The Indian Express

tags:  verkoopverbod | #QuitforCovid | corona | stoppen met roken | jongeren | e-sigaret