line
ondertussen bij de buren-33

Ondertussen in het buitenland

vrijdag 31 juli 2020

Iedere week brengt TabakNee een overzicht van opvallende nieuwsartikelen in de buitenlandse pers over tabak-gerelateerde onderwerpen. Met deze week: Big Tobacco komt met nicotinezakjes / Smaakjesverbod deed jeugdroken afnemen in de VS / Gezondheidsexperts willen verkoopverbod tabak rond Chinese scholen / Nieuwe gezondheidswaarschuwingen op Indiase tabaksverpakkingen / Nieuwe Russische wetgeving moet gebruik e-sigaretten en hookahs tegengaan.
De inhoud van de artikelen is voor rekening van de betreffende media.

Door de webredactie

Mondiaal: Big Tobacco komt met nicotinezakjes
Een nieuw alternatief tabaksproduct, de nicotine pouches (nicotinezakjes), moet Big Tobacco van de ondergang redden. Dit alternatief voor snus en voor kauwtabak dat gebruikers in de mond moeten doen om daarna een nicotinerush te krijgen, moet de markt op als ‘minder schadelijk alternatief’ voor gewone (kauw)tabak. Altria kocht bijvoorbeeld een belang in Burger Söhne Holding en wil het merk On! in zeven smaken op de Amerikaanse markt brengen. Deze pouches zijn tabaksvrij.
Lees meer bij Bloomberg.

Verenigde Staten: Smaakjesverbod deed jeugdroken afnemen
Uit onderzoek van de George Mason University blijkt dat het in 2009 ingestelde verbod op smaaktoevoegingen aan tabaksproducten ertoe heeft geleid dat veel minder jongeren met tabak zijn gaan experimenten. Onder jongeren werd er na het verbod 43 procent minder gerookt. Onder jongvolwassenen was dat 27 procent. Het onderzoek is gepubliceerd in The Journal of Adolescent Health.
Lees meer bij Scienmag

China: Gezondheidsexperts willen verkoopverbod tabak rond scholen
Binnen 100 meter rond scholen zou er geen tabak meer verkocht mogen worden. Dat vinden gezondheidsexperts van de Chinese Association of Tobacco Control. Zij vinden dat er nieuwe wetgeving moet komen waarmee dat wordt bewerkstelligd.
Lees meer bij CGTN

India: Nieuwe gezondheidswaarschuwingen op tabaksverpakkingen
Per 1 december moeten er afschrikwekkende plaatjes op tabaksverpakkingen komen te staan. Dat heeft de Indiase overheid tabaksfabrikanten laten weten. Met de maatregel moet tabaksgebruik verder ontmoedigd worden.
Lees meer bij The India Times

Rusland: Nieuwe wetgeving moet gebruik e-sigaretten en hookahs tegengaan
Nieuwe Russische wetgeving moet ervoor gaan zorgen dat er minder e-sigaretten en hookahs gebruikt gaan worden. Er zullen gebruiksverboden gaan gelden op openbare plekken. Ook mogen er geen e-sigaretten meer aan jongeren worden verkocht en mag er geen reclame meer voor gemaakt worden in films en op televisie.
Lees meer bij Rapsinews

tags:  smaakjesverbod | verkoopverbod | snus | gezondheidswaarschuwingen | e-sigarettenverbod