line
ondertussen bij de buren-29

Ondertussen in het buitenland

vrijdag 17 juli 2020

Iedere week brengt TabakNee een overzicht van opvallende nieuwsartikelen in de buitenlandse pers over tabak-gerelateerde onderwerpen. Met deze week: Colorado spant rechtszaak aan tegen Juul om marketing op jeugd / Brits onderzoek ingesteld naar JTI om sigaretten die naar menthol smaken / Mentholverbod kan het aantal Amerikaanse rokers naar beneden brengen / Britse overheid overweegt een rookverbod op terrassen / E-sigaretgebruik en marihuanagebruik gaan hand in hand bij Amerikaanse jongvolwassenen / Nieuwe antirookwetgeving moet gebruik onder jongeren terugdringen in New York.
De inhoud van de artikelen is voor rekening van de betreffende media.

Door de webredactie

Verenigde Staten: Colorado spant rechtszaak aan tegen Juul om marketing gericht op jeugd
Officier van Justitie Phil Weiser stelt dat Juul de Colorado Consumer Protection Act heeft overtreden door zich in haar marketing op jongeren te richten en misleidende claims te doen. Juul claimt ten onrechte dat haar e-sigaretten het gezonde alternatief zijn voor gewonde sigaretten. Weiser deed een jaar onderzoek voor hij deze zaak aanspande.
Lees meer bij Denver Post

Groot-Brittannië: Onderzoek ingesteld naar JTI om sigaretten die naar menthol smaken
Public Health England gaat onderzoek doen naar Japan Tobacco International (JTI) omdat rokers zeggen dat bepaalde sigaretten van JTI naar menthol smaken. Sinds mei 2020 is er een mentholverbod en mogen sigaretten geen karakteristieke toegevoegde smaakjes meer hebben. JTI overtreedt met deze sigaretten mogelijk het verbod.
Lees meer bij The Mirror

Verenigde Staten: Mentholverbod kan het aantal rokers naar beneden brengen
Uit een nieuw onderzoek dat is gepubliceerd in BMC Public Health blijkt dat als de overheid het huidige verbod op smaakjes uitbreidt en ook menthol verbiedt, dit ervoor kan zorgen dat meer mensen stoppen met roken en dat ook minder jongeren met roken zullen beginnen.
Lees meer bij de Georgetown University Medical Center

Groot-Brittannië: Overheid overweegt een rookverbod op terrassen
Nu cafés en pubs meer buitentafels willen plaatsen om hun clientèle niet teleur te stellen nu er afstand gehouden moet worden om coronabesmetting te voorkomen, speelt de vraag of roken op het terras niet verboden moet worden. De Britse overheid zegt zich over die vraag te gaan buigen, zodat ook niet-rokers ongestoord in de buitenlucht van een drankje kunnen genieten.
Lees meer bij iNews

Verenigde Staten: E-sigaretgebruik en marihuanagebruik gaan hand in hand bij jongvolwassenen
Uit onderzoek van de University of California onder jongvolwassenen in de leeftijd van 18 tot 25 jaar blijkt dat het gebruik van e-sigaretten tussen 2017 en 2018 met 48 procent is toegenomen. Het gebruik van marihuana nam bij die groep met 19 procent toe. Het gebruik van het één lijkt het gebruik van het ander in de hand te werken.
Lees meer bij US News

Verenigde Staten: Nieuwe antirookwetgeving moet gebruik onder jongeren terugdringen in New York
Sinds 1 juli is er nieuwe antirookwetgeving ingegaan in de staat New York. Het is nu verboden om kortingen op tabaksproducten te geven. Tot 1 juli waren er nog regelmatig kortingsbonnen te krijgen voor tabaksproducten of werden er voordeelverpakkingen aangeboden. De maatregel moet het minder verleidelijk maken voor jongeren om met roken te beginnen.
Lees meer bij WAMC

tags:  marihuana | terrassen | menthol | jongeren | e-sigaret | rookverbod