line
ondertussen bij de buren-23

Ondertussen in het buitenland

vrijdag 26 juni 2020

Iedere week brengt TabakNee een overzicht van opvallende nieuwsartikelen in de buitenlandse pers over tabak-gerelateerde onderwerpen. Met deze week: Philip Morris zegt dat menthol-advertentie in Ierland een foutje was / Kortingen op tabaksproducten leiden tot meer consumptie in Europa / Imperial verkoopt sigarenmerk voor 1,33 miljard dollar / Mogelijk importverbod op e-sigaretten in Australië / Ondanks corona is er stug doorgerookt in Indonesië / Brits Teesside pensioenfonds twijfelt over stoppen tabaksinvesteringen.
De inhoud van de artikelen is voor rekening van de betreffende media.

Door de webredactie

Ierland: Philip Morris zegt dat menthol-advertentie een foutje was
Peter Nixon, topman van Philip Morris UK & Ireland, heeft toegegeven dat Philip Morris een foutje heeft gemaakt door een advertentie te plaatsen voor Marlboro Bright in media gericht op tabaksverkopers. Dit is een nieuw sigarettenmerk dat Marlboro Green moet vervangen. Sinds er een verbod op mentholtabak is ingegaan mag Philip Morris helemaal geen mentholsigaretten meer verkopen. Volgens de reclame van Philip Morris is Marlboro Bright “the Marlboro menthol blend – without methylation”. Volgens Nixon was ‘methylation’ een typefout en moest er ‘without menthol’ hebben gestaan.
Lees meer in The Irish Times

Europa: Kortingen op tabaksproducten leiden tot meer consumptie
Uit nieuw onderzoek dat is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Tobacco Control, blijkt dat als tabaksfabrikanten kortingen geven op tabaksproducten, er het volgende jaar meer tabaksproducten geconsumeerd worden. Afgeprijsde tabak ondermijnt vermoedelijk de ontmoedigende werking op roken van accijnsverhogingen.
Lees meer bij Medical Xpress

Mondiaal: Imperial verkoopt sigarenmerk voor 1,33 miljard dollar
Imperial Brands, een van de grootste tabaksfabrikanten ter wereld, verkoopt sigarenmerk Premium Cigars voor 1,33 miljard dollar (omgerekend 1,17 miljard euro). Met de opbrengst van de verkoop wil Imperial zijn schuldenlast verlichten.
Lees meer bij Financier Worldwide

Australië: Mogelijk importverbod op e-sigaretten
De Australische overheid wil een importverbod instellen op e-sigaretten die nicotine bevatten, daartoe moeten de importreguleringen worden aangepast. Als het lukt wil de overheid dat het verbod al per 1 juli in zal gaan. De overheid wil met de maatregel de volksgezondheid verder beschermen.
Lees meer bij KIIS

Indonesië: Ondanks corona is er stug doorgerookt
Tijdens de coronacrisis is er in Indonesië flink doorgerookt, ondanks dat roken het risico op een verergerd verloop van Covid-19 vergroot. Roken hoort er nou eenmaal bij, vinden ze in Indonesië. Hoewel er antirookorganisaties zijn die de aandacht van de overheid op de schadelijke gevolgen van roken voor de volksgezondheid proberen te vestigen, is die overheid terughoudend, omdat de tabaksindustrie ook voor miljoenen banen zorgt.
Lees meer in NRC

Groot-Brittannië: Teesside pensioenfonds twijfelt over stoppen tabaksinvesteringen
Het pensioenfonds van ambtenaren en onderwijzend personeel van het conglomeraat Teesside moet stoppen met investeren in tabak. Dat heeft een van de gemeenteraadsleden gezegd tijdens een openbare zitting. September vorig jaar was het fonds nog 4,3 miljard pond waard (omgerekend 4,75 miljard euro). In 2018 bleek er voor 75 miljoen pond (bijna 83 miljoen euro) in tabak te zijn geïnvesteerd.
Lees meer bij Teesside Live

tags:  mentholban | #QuitforCovid | corona | e-sigarettenverbod | sigaar | aandelen