line

Ondertussen in het buitenland

vrijdag 03 april 2020

Iedere week brengt TabakNee een overzicht van opvallende nieuwsartikelen in de buitenlandse pers over tabak-gerelateerde onderwerpen. Met deze week: Landen in lockdown houden tabakswinkels open omdat ze als ‘essentieel’ worden gezien / Analisten zeggen dat tabaksaandelen bestand zijn tegen recessie / Meerdere landen maken het Juul moeilijk om op de markt te komen / Antirook-activisten in Zambia willen dat overheid accijns verhoogt / #QuitforCovid moet mensen aanmoedigen te stoppen met roken.
De inhoud van de artikelen is voor rekening van de betreffende media.

Door de webredactie

Europa: Landen in lockdown houden tabakswinkels open omdat ze als ‘essentieel’ worden gezien
In verschillende Europese landen waar een totale lockdown is ingesteld om de verspreiding van het coronavirus af te remmen en waar alleen essentiële winkels open mogen blijven, blijken overheden tabakswinkels als essentieel te zien. In Italië, Spanje en Turkije is dat bijvoorbeeld het geval.
Lees meer bij RTL Nieuws

Mondiaal: Analisten zeggen dat tabaksaandelen bestand zijn tegen recessie
Analisten van Jefferies zeggen dat tabaksaandelen bestand zijn tegen een recessie. Volgens de analisten stoppen rokers niet met hun verslaving ondanks dat roken de ziekte kan verergeren en gaan ze bovendien meer roken doordat ze zich vervelen als ze thuis moeten blijven. Tabaksfabrikanten zullen volgens Jefferies weinig last hebben van de crisis.
Lees meer bij Business Insider

Mondiaal: Meerdere landen maken het Juul moeilijk om op de markt te komen
Hoewel e-sigaretfabrikant Juul marktleider in de Verenigde Staten is en vol bravoure had aangekondigd in een moordend tempo de wereld te zullen veroveren, blijkt dat tegen te vallen. Juul werd na vier dagen in China van de markt gegooid, moest India verlaten nadat de overheid alle e-sigaretten in de ban deed en kan het ook vergeten in Thailand, Singapore en Cambodja, want daar zijn e-sigaretten nu ook verboden. Op de Filipijnen worden mensen opgepakt die een e-sigaret gebruiken en Juul moest ook de Israëlische markt vaarwel zeggen. In Nederland heeft Juul haar lancering uitgesteld.
Lees meer in The New York Times

Zambia: Antirook-activisten willen dat overheid accijns verhoogt
Antirook-activisten in Zambia hebben de overheid opgeroepen de accijns op tabaksproducten te verhogen. De activisten willen dat de prijs van tabak met 70 procent wordt verhoogd, zodat het minder verleidelijk wordt om sigaretten aan te schaffen en dat het aantal rokers terug zal brengen.
Lees meer bij News Ghana

Groot-Brittannië: #QuitforCovid moet mensen aanmoedigen te stoppen met roken
Met de hashtag #QuitforCovid hopen gezondheidsexperts rokers aan te moedigen om met roken te stoppen, omdat ze extra vatbaar zijn voor het coronavirus dat zich voornamelijk manifesteert in de longen.
Lees meer bij Bristol 24/7

tags:  corona | Juul | tabaksverkoop | stoppen met roken | accijnsverhoging | tabaksaandeel