line

Ondertussen in het buitenland

vrijdag 13 september 2019

Iedere week brengt TabakNee een overzicht van opvallende nieuwsartikelen in de buitenlandse pers over tabak-gerelateerde onderwerpen. Met deze week: Track & Trace-systeem on hold bij Brexit / Lobby van Indiase tabaksverkopers om overheid om hulp te vragen / Deens pensioenfonds AP stopt met tabaksinvesteringen / Sinds deze week is plain packaging verplicht in Thailand / British American Tobacco schrapt wereldwijd 2200 banen.
De inhoud van de artikelen is voor rekening van de betreffende media.

Door de webredactie

Groot-Brittannië: Track & Trace-systeem on hold bij Brexit
Zodra de Brexit een feit is, wordt de invoering van het Track & Trace-systeem voor tabaksproducten on hold gezet. Dit systeem is een Europese verplichting waarbij tabaksproducten in de keten van productie tot de winkel gevolgd kunnen worden, zodat te herleiden is waar producten die op de illegale markt zijn teruggevonden uit de keten zijn verdwenen.
Lees meer bij Convenience Store

India: Lobby van tabaksverkopers om overheid om hulp te vragen
De Gurajat Tobacco Merchants Association, de branchevereniging van tabaksverkopers, heeft de Indiase overheid in advertenties in meerdere dagbladen om hulp gevraagd. Dit omdat de verkopers het moeilijk zeggen te hebben. De Indiase overheid wil een verbod op e-sigaretten invoeren en de verkopers vrezen dat ze daardoor helemaal in de problemen zullen komen.
Lees meer bij The National Herald of India

Denemarken: Pensioenfonds AP stopt met tabaksinvesteringen
Het Deense pensioenfonds AP heeft bekendgemaakt te stoppen met haar investeringen in tabaksproducenten. AP beheert een portfolio van 15,4 miljard euro, waarvan een onbekend bedrag in tabak zit. De reden dat AP stopt, is dat tabak slecht voor de gezondheid is.
Lees meer bij IPE

Thailand: Sinds deze week is plain packaging verplicht
Thailand is het eerste Aziatische land dat plain packaging, het verplicht stellen van gestandaardiseerde tabaksverpakkingen zonder merkuitingen, heeft ingevoerd. Tabaksverkopers hebben tot 8 december om hun voorraden oude verpakkingen te verkopen en daarna mag tabak alleen nog in een gestandaardiseerd jasje verkocht worden.
Lees meer bij Yahoo

Mondiaal: British American Tobacco schrapt 2200 banen
Tabaksfabrikant British American Tobacco (BAT) heeft bekendgemaakt wereldwijd 2200 banen te schrappen. De reden van de ontslagen is het versimpelen van de bedrijfsstructuur. Tegelijkertijd heeft de CEO van BAT bekendgemaakt dat het doel van de tabaksproductent is om in 2024 de omzet van nieuwsoortige tabaksproducten als de e-sigaret te verhogen tot 5,6 miljard euro.
Lees meer bij Nu.nl

tags:  track & trace | tabaksinvestering | plain packaging | BAT | tabakslobby