line

Ondertussen in het buitenland

vrijdag 26 juli 2019

Ondertussen in het buitenland 26072019

Iedere week brengt TabakNee een overzicht van opvallende nieuwsartikelen in de buitenlandse pers over tabak-gerelateerde onderwerpen. Met deze week: Zwitserse overheid onder vuur om aannemen sponsorgeld PMI / BAT stelt dat de e-sigaret de daling in nicotinegebruik heeft gekeerd / Lobbybureau dat voor Philip Morris werkt, ook betrokken bij Boris Johnson / PMI investeert 100 miljoen in alternatieve tabaksproducten / Catalonië wil rookverbod in buitenruimtes invoeren.
De inhoud van de artikelen is voor rekening van de betreffende media.

Door de webredactie

Zwitserland: Overheid onder vuur om aannemen sponsorgeld PMI
Het Zwitserse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft 1,8 miljoen euro aangenomen van Philip Morris voor de Zwitserse inbreng voor de Wereldtentoonstelling volgend jaar in de Arabische Emiraten. De Socialistische Partij heeft inmiddels opgeroepen tot een sponsorverbod voor tabaksfabrikanten.
Lees meer bij Swiss Info

Mondiaal: BAT stelt dat e-sigaret de daling in nicotinegebruik heeft gekeerd
Uit documenten die British American Tobacco (BAT) heeft gepubliceerd, blijkt dat sinds de komst van de e-sigaret de daling in nicotinegebruik is gekeerd. BAT noemt de verkoop van e-sigaretten een toevoeging voor hun portfolio, waaruit blijkt dat de e-sigaret een boost is voor hun omzet.
Lees meer bij This is Money

Groot-Brittannië: Lobbybureau dat voor Philip Morris werkt, ook betrokken bij Boris Johnson
Mark Fullbrook, die de campagne heeft geleid om Boris Johnson tot opvolger van Theresa May te kiezen, is mede-eigenaar van Crosby Textor Fullbrook Partners, een lobbybureau dat voor Philip Morris lobbybrieven heeft gestuurd.
Lees meer in The Guardian

Mondiaal: PMI investeert 100 miljoen in alternatieve tabaksproducten
Philip Morris International (PMI) heeft bekendgemaakt 100 miljoen dollar (89 miljoen euro) te investeren in het verder ontwikkelen van alternatieve tabaksproducten om rokers naar nieuwe producten over te laten stappen. Het geld wordt vooral gestoken in verdere innovatie van de IQOS, zegt Martin King, Chief Financial Officer van PMI.
Meer bij Yahoo Finance

Spanje: Catalonië wil rookverbod in buitenruimtes invoeren
De Catalaanse overheid wil een rookverbod invoeren op terrassen van bars en restaurants, in bushokjes, op treinperrons maar ook in auto’s. Het verbod zou over een jaar in moeten gaan.
Lees meer in The Guardian

tags:  sponsoren | PMI | nicotine | BAT | e-sigaret | rookverbod | buitenland