line

Ondertussen in het buitenland

vrijdag 19 juli 2019

Iedere week brengt TabakNee een overzicht van opvallende nieuwsartikelen in de buitenlandse pers over tabak-gerelateerde onderwerpen. Met deze week: Tabakslobbyisten zetten discriminatieargumenten in om antirookwetgeving tegen te houden in VS / Tabaksindustrie zwaait de scepter in Indonesië / Videospel Gears 5 zal geen rookbeelden bevatten / Tories in noordelijke regio’s roken het minst.
De inhoud van de artikelen is voor rekening van de betreffende media.

Door de webredactie

Verenigde Staten: Tabakslobbyisten zetten discriminatieargumenten in om antirookwetgeving tegen te houden
Big Tobacco heeft in de staat New York voorgenomen antirookwetgeving op mentholsigaretten tegengehouden door de politiek te beïnvloeden met een zaak waarbij een donkere man was neergeschoten door de politie omdat ze antirookwetgeving probeerden te handhaven. De voorgenomen wetgeving op mentholsigaretten is daarna in de ijskast gezet.
Lees meer bij KHN

Indonesië: Tabaksindustrie zwaait de scepter
Uit een overzichtsartikel blijkt dat de tabaksindustrie in Indonesië vrij spel heeft, waardoor het eilandenrijk het grootste aantal mannelijke rokers ter wereld heeft: 75 procent van de volwassen mannen rookt. De overheid lijkt er weinig interesse te hebben voor de gevolgen van al dat roken voor de volksgezondheid en de arbeidsproductiviteit.
Lees meer bij Global Comment

Mondiaal: Videospel Gears 5 zal geen rookbeelden bevatten
Op 10 september komt de nieuwe editie van het populaire videospel Gears of Wars uit: Gears 5. Xbox Game Studios heeft bekendgemaakt dat alle beelden waarop gerookt wordt uit het spel zullen worden gehaald. Dit heeft de spelmaker toegezegd na protesten van Truth Initiative.
Lees meer bij Variety

Groot-Brittannië: Tory in noordelijke regio’s heeft minste rokers
Tory-stemmers in het noorden van het Verenigd Koninkrijk zijn veel minder vaak rokers dan de progressieve Labour-stemmers. Het gaat om de regio’s Hull, Burnley en Mansfield. Het verschil is opvallend groot. Van de Tories rookt maar 3,8 procent, terwijl het bij Labour om 13 procent gaat. Dat laatste percentage komen overeen met het landelijk gemiddelde.
Lees meer bij The Telegraph

tags:  politiek | videogames | antirookbeleid | buitenland