line

Ondertussen in het buitenland

vrijdag 12 juli 2019

Iedere week brengt TabakNee een overzicht van opvallende nieuwsartikelen in de buitenlandse pers over tabak-gerelateerde onderwerpen. Met deze week: Netflix neemt maatregelen tegen in beeld brengen roken / Bijna helft inwoners New Delhi tussen 20-30 jaar rookt / Nieuwe antirookwetgeving in Amerikaanse staat Maine ingevoerd / R.J. Reynolds geeft Amerikaanse studenten kortingsbonnen voor tabak.
De inhoud van de artikelen is voor rekening van de betreffende media.

Door de webredactie

Verenigde Staten: Netflix neemt maatregelen tegen in beeld brengen roken
Netflix heeft aangekondigd maatregelen te gaan nemen zodat roken in de series van de streamingdienst minder vaak in beeld komt. De aanleiding hiervoor is ophef over de nieuwe populaire serie Stranger Things. Voortaan zal Netflix alleen nog series die bedoeld zijn voor jongeren laten maken als er niet in wordt gerookt of gedampt, behalve als dat voor historische of feitelijk juiste redenen getoond wordt.
Lees meer bij The Daily Mail

India: Bijna helft inwoners New Delhi tussen 20-30 jaar rookt
Uit een enquête onder 1400 mensen blijkt dat bijna de helft van de mensen in New Delhi die tussen de 20 en 30 jaar zijn, rookt. 56 proocent van hen denkt dat roken hen helpt tegen stress en bijna evenzoveel mensen zeggen zich ook bewust te zijn van de negatieve gevolgen van roken voor hun gezondheid.
Lees meer bij Business Standard

Verenigde Staten: Nieuwe antirookwetgeving in Maine ingevoerd
In de Amerikaanse staat Maine is een nieuwe wet ingevoerd die roken verder moet ontmoedigen. Zo is de accijns op alle tabaksproducten gelijkgesteld aan die op sigaretten. Dat betekent dat 43 procent van de prijs van tabaksproducten nu uit accijns bestaat. Daarnaast wordt er 7 miljoen dollar (omgerekend 6,2 miljoen euro) geïnvesteerd in rookstopprogramma’s.
Leer meer bij Maine Public

Verenigde Staten: R.J. Reynolds geeft studenten kortingsbonnen voor tabak
Tabaksfabrikant R.J. Reynolds heeft een marketingbureau ingehuurd dat vertegenwoordigers de straat op stuurt om kortingsbonnen aan studenten uit te delen. De vertegenwoordigers zijn jong (in de 20) en vragen studenten eerst of ze roken en geven hen bij een ‘ja’ een bon waarmee ze Camels en American Spirits voor 4 dollar kunnen kopen, een derde van de normale prijs.
Lees meer bij Vox

tags:  stoppen met roken | sluikreclame | rookverslaving | tabaksreclame | accijnsverhoging