line

Ondertussen in het buitenland

vrijdag 21 juni 2019

Iedere week brengt TabakNee een overzicht van opvallende nieuwsartikelen in de buitenlandse pers over tabak-gerelateerde onderwerpen. Met deze week: FDA-regels voor nicotinereductie kunnen industrie 165 miljard kosten / Brits pensioenfonds Nest stopt met tabaksinvesteringen / FDA voert regels in voor e-sigaretten / BAT voorspelt grotere afname sigarettenvolume dit jaar / Roken heeft ook gevolgen voor huisdieren / The Foundation for a Smoke-free World onder vuur om PR-uitgaven / Online tabaksreclame verboden in Indonesië.
De inhoud van de artikelen is voor rekening van de betreffende media.

Door de webredactie

Verenigde Staten: FDA-regels nicotinereductie kunnen industrie 165 mld. kosten
Analisten van Morgan Stanley hebben bekendgemaakt dat als de Amerikaanse Food and Drug Administration in oktober regels invoert om verplicht te stellen dat er nog maar een minimale hoeveelheid nicotine in tabaksproducten mag zitten, dat de tabaksindustrie binnen 15 jaar 165 miljard dollar aan winst zal mislopen.
Lees meer bij CNBC

Groot-Brittannië: Pensioenfonds Nest stopt met tabaksinvesteringen
Nest, het grootste pensioenfonds van Groot-Brittannië, stopt met investeringen in tabak. Het fonds bevat 6 miljard pond (omgerekend 6,75 miljard euro) waarvan 40 miljoen in tabaksinvesteringen zit. Volgens het fonds wil ze daarvan af omdat dit geen goede investering meer is.
Lees meer bij The Telegraph

Verenigde Staten: FDA voert regels in voor e-sigaretten
De Amerikaanse Food and Drug Administration heeft regels opgesteld die de fabrikanten van e-sigaretten voortaan moeten toepassen in hun ontwerp. De regels moeten ervoor zorgen dat de e-sigaretten veiliger worden, zo moet het niet meer voor kunnen komen dat iemand per ongeluk aan nicotine-liquids wordt blootgesteld.
Lees meer bij Reuters

Mondiaal: BAT voorspelt grotere afname sigarettenvolume dit jaar
Door de toename van antirookmaatregelen neemt het sigarettengebruik wereldwijd af. British American Tobacco voorspelde eerst dat het volume sigaretten dat ze produceert dit jaar met 3 procent af zou nemen, maar heeft dat nu bijgesteld naar 3,5 procent. Als gevolg daarvan werden BAT-aandelen minder waard. 
Lees meer bij Reuters

Groot-Brittannië: Roken heeft ook gevolgen voor huisdieren
Veel rokers weten niet dat roken ook gezondheidsschade kan opleveren bij hun huisdieren. Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat huisdieren die bij rokers in huis wonen er kanker van kunnen krijgen, maar ook ademhalingsproblemen, huidinfecties en oogproblemen.
Lees meer bij Lancashire Post

Mondiaal: Foundation for a Smoke-free World onder vuur
De volledig door Philip Morris gefinancierde Foundation for a Smoke-free World ligt onder vuur. De stichting blijkt meer geld uit te geven aan pr dan aan research, terwijl ze officieel voor dat laatste doel zou zijn opgericht.
Lees meer bij The Lancet en bij PR Week

Indonesië: Online tabaksreclame verboden
De Indonesische minister voor communicatie zegt dat er een verbod komt op online tabaksadvertenties in een poging jongeren te beschermen tegen een tabaksverslaving. Indonesië is de vierde grootste sigarettenproducten ter wereld.
Lees meer bij Reuters

tags:  tabaksinvestering | nicotine | e-sigaret | buitenland | aandelen