line

Ondertussen in het buitenland

vrijdag 01 maart 2019

Iedere week brengt TabakNee een overzicht van opvallende nieuwsartikelen in de buitenlandse pers over tabak-gerelateerde onderwerpen. Met deze week: ‘Tabaksindustrie kan geen onderdeel van track & trace zijn’ / Stijging in aantal verkochte sigaretten Luxemburg / Half maart moet e-sigaret Juul in de Britse schappen liggen / Tabaksfabrikanten richten zich met smaakjes-sigaren op donkere doelgroep in VS / Investeerder Temple Bar overweegt te stoppen met tabak.
De inhoud van de artikelen is voor rekening van de betreffende media.

Door de webredactie

Europa: ‘Tabaksindustrie kan geen onderdeel van track & trace zijn’
Luk Joossens schrijft in Tobacco Control waarom tabaksfabrikanten deel van het probleem zijn als het gaat om de opsporing van hun waar. Tabaksfabrikanten blijken onderdeel van tabakssmokkel te zijn. Ze hebben er namelijk baat bij dat hun merken ook op de illegale markt te vinden zijn. Daarom moeten ze zich verre houden van maatregelen die tegen tabakssmokkel genomen worden. Een track- & tracesysteem dat ervoor zorgt dat tabaksproducten herleidbaar zijn tot de productie- en verkoopketen moet losstaan van de industrie.
Lees meer in Tobacco Control

Luxemburg: Stijging in aantal verkochte sigaretten
In 2018 werden er 3 miljard sigaretten verkocht in Luxemburg, een stijging van meer dan 5 procent. En dat terwijl in buurland Frankrijk de verkoop flink lager is geworden door een accijnsverhoging. Een pakje van 20 sigaretten kost in Luxemburg 4 euro 20. In Frankrijk is dat 7 euro 60. De overheid van Luxemburg heeft gezegd tegen tabaksgebruik te zullen blijven strijden.
Lees meer bij Delano

Groot-Brittannië: Half maart moet e-sigaret Juul in de schappen liggen
E-sigaretfabrikant Juul heeft bekendgemaakt dat haar producten half maart in de Britse schappen moeten liggen. Juul is marktleider in Amerika, waar het een zeer populaire e-sigaret onder jongeren is. Juul wil nu ook de Britse markt veroveren.
Lees meer bij Talking Retail

Uit ander nieuws blijkt dat Juul een enorme omzetstijging verwacht in 2019: 3,4 miljard dollar. Een verdrievoudiging ten opzichte van 2018.
Meer bij Bloomberg

Verenigde Staten: Tabaksfabrikanten richten zich met smaakjes-sigaren op donkere doelgroep
Tabaksfabrikanten proberen met speciale op doelgroepen gerichte marketing meer mensen aan het roken te krijgen. Met sigaren met lekkere smaakjes wordt bijvoorbeeld geprobeerd Afro-Amerikanen tot roken te verleiden.
Lees meer bij Bloomberg

Groot-Brittannië: Investeerder Temple Bar overweegt te stoppen met tabak
Investeerder Temple Bar, goed voor 850 miljoen pond aan investeringen, overweegt een ethische clausule in te voeren waardoor niet meer in tabak wordt geïnvesteerd. Het fonds zou moeten profiteren van investeringsmogelijkheden in andere sectoren, stelt de voorzitter.
Lees meer bij Citywire

tags:  buitenland