line

Ondertussen in het buitenland

vrijdag 22 februari 2019

Iedere week brengt TabakNee een overzicht van opvallende nieuwsartikelen in de buitenlandse pers over tabak-gerelateerde onderwerpen. Met deze week: Philip Morris wil met gadgets aanhaken op gezondheidshype / Groot-Brittannië: Rolling Stones-gitarist Keith Richards vindt het makkelijker om met heroïne te stoppen dan met roken  / Accijnsverhoging gecombineerd met massamediacampagne zorgden voor minder rokers op Mauritius / Amerikaanse stad Columbia stelt invoering vergunning tabaksverkoop in / Zes Thaise vliegvelden worden rookvrij.
De inhoud van de artikelen is voor rekening van de betreffende media.

Door de webredactie

Mondiaal: Philip Morris wil met gadgets aanhaken op gezondheidshype
Nu stappentellers en slaapmeters op smartphones en in horloges steeds populairder worden, wil tabaksfabrikant Philip Morris daarop inspringen door hun eigen elektronische apparaten met dat soort technologie te gaan uitrusten. Philip Morris stelt dat hun heat-not-burn-product IQOS minder schadelijk voor de volksgezondheid zou zijn dan het roken van gewone sigaretten. Met het invoeren van elektronica op bijvoorbeeld de IQOS om de gezondheid te meten, wil Philip Morris meeliften op de gezondheidshype. Onafhankelijk onderzoek heeft echter uitgewezen dat ook het roken van de IQOS juist ongezond is.
Lees meer bij Yahoo News

Groot-Brittannië: Rolling Stones-gitarist Keith Richards vindt het makkelijker om met heroïne te stoppen dan met roken  
Rolling Stones-gitarist Keith Richards is altijd een notoir drugsgebruiker geweest. Nu hij 75 is geworden, wil hij gezonder gaan leven. In een interview zei hij dat het moeilijker is om met sigaretten te stoppen dan met heroïne. “Sigaretten zijn er altijd en overal. Ik steek er een op zonder erbij na te denken.”
Lees meer in The Independent

Mauritius: Accijnsverhoging met massamediacampagne zorgen voor minder rokers
Uit onderzoek dat is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Tobacco Control blijkt dat het tegelijk invoeren van een accijnsverhoging en het instellen van een massamediale anti-rookcampagne voor een daling in het aantal rokers op het eiland Mauritius heeft gezorgd.
Lees meer in Tobacco Control

Verenigde Staten: Columbia stelt invoering vergunning tabaksverkoop in
De stad Columbia in de Amerikaanse staat Missouri verplicht verkopers van tabak voortaan dat ze een vergunning moeten hebben. De vergunningen moeten voor juni zijn aangevraagd. Er komen controles om te zien of de verkopers zich wel aan de nieuwe regels voor tabaksverkoop houden.
Lees meer bij ABC17 News

Thailand: Zes vliegvelden worden rookvrij
De directeur van zes grote vliegvelden in Thailand heeft bekend gemaakt dat het verboden wordt om te roken op deze luchthavens om de gezondheid van niet-rokers te beschermen. Overtredingen van de nieuwe regel worden beboet met 5000 Bath (omgerekend 142 euro).
Meer in The Bankgkok Post

tags:  buitenland