line

Ondertussen in het buitenland

vrijdag 19 oktober 2018

Iedere week brengt TabakNee een overzicht van opvallende nieuwsartikelen in de buitenlandse pers over tabak-gerelateerde onderwerpen. Met deze week: Tabaksindustrie moet meebetalen aan opruimen peuken in Brussel / Geen toename illegale tabakshandel in Canada na verbod op menthol/ Wereldwijde e-sigaretmarkt meer dan 44 miljard dollar waard in 2023 / Altria wil minderheidsbelang in Canadese wietproducent Alphria / Overheid Maleisië wil rookverbod in restaurants.


De inhoud van de artikelen is voor rekening van de betreffende media.

Door de webredactie

België: Tabaksindustrie moet meebetalen aan opruimen peuken in gewest Brussel
Het gewest Brussel heeft de tabaksindustrie om 200.000 euro gevraagd als bijdrage aan het opruimen van peuken. De Brusselse overheid wil met het geld bijvoorbeeld draagbare asbakken gaan uitdelen op festivals.
Meer bij Metrotime

Canada: Geen toename illegale tabakshandel na verbod op menthol
Sinds het verbod op menthol is ingegaan, blijkt dat er geen toename in de illegale handel van dit soort sigaretten heeft plaatsgevonden. Om het verbod tegen te houden, gebruikten tabaksfabrikanten het argument van illegale handel, naar nu blijkt dus ten onrechte.
Meer bij Eurokalert

Mondiaal: E-sigaretmarkt meer dan 44 miljard dollar waard in 2023
Uit schattingen van P&S Intelligence komt naar voren dat de markt voor e-sigaretten in 2023 meer dan 44 miljard dollar waard zal zijn (omgerekend meer dan 38 miljard euro). De markt blijft groeien omdat rokers zich steeds meer zorgen maken over de schadelijke gevolgen van het roken van gewone tabak en (willen) overstappen.
Lees meer bij Sector Publishing Intelligence

Canada: Altria wil minderheidsbelang in wietproducent Alphria
Altria, het moederbedrijf van Philip Morris in de Verenigde Staten, zou uit zijn op een minderheidsbelang in de Canadese wietproducent Alphria. Dit nieuws is gebaseerd op anonieme bronnen. Eerder werd bekend dat Imperial Brands een aandeel had gekocht in een bedrijf dat zich richt op mediwiet.
Meer bij Business Insider

Maleisië: Overheid wil rookverbod in restaurants
Als het aan de Maleisische overheid ligt mag er per 1 januari niet meer gerookt worden bij koffieshops, restaurants en stalletjes langs de weg. Mensen die toch op roken betrapt worden, krijgen een fikse boete. Omgerekend komt het neer op ruim 2000 euro.
Lees meer bij The Straits Times

tags:  buitenland