line

Ondertussen in het buitenland

vrijdag 05 oktober 2018

Iedere week brengt TabakNee een overzicht van opvallende nieuwsartikelen in de buitenlandse pers over tabak-gerelateerde onderwerpen. Met deze week: Momentum voor plain packaging groeit wereldwijd / Amerikaanse FDA overweegt verbod op online verkoop e-sigaretten / BAT aangeklaagd in Brazilië om gebruik social media influencers / Philip Morris klaagt overheid Zuid-Korea aan om testresultaten IQOS te kunnen zien / Investeringscollectief Eurosif roept leden op tabaksaandelen te stoppen.
De inhoud van de artikelen is voor rekening van de betreffende media.

Door de webredactie

Mondiaal: Momentum voor plain packaging groeit
Nu meer dan 25 landen van plan zijn plain packaging in te voeren of al hebben ingevoerd, groeit het wereldwijde momentum voor dit gestandaardiseerd verpakken van tabaksproducten zonder merkuitingen. Dat blijkt ook uit onderzoek van de Canadian Cancer Society. Plain packaging moet tabak minder aantrekkelijk maken voor jongeren.
Lees meer bij PR Newswire

Verenigde Staten: FDA overweegt verbod op online verkoop e-sigaretten
Scott Gottlieb, directeur van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft bekend gemaakt dat de FDA overweegt een verbod in te stellen op de online verkoop van elektronische sigaretten. Eerder noemde de FDA e-sigaretgebruik onder jongeren een ‘epidemie’ en vroeg vijf grote merken een plan in te dienen om het gebruik onder jongeren tegen te gaan.

Lees meer bij CNBC

Brazilië: BAT aangeklaagd om gebruik social media influencers
British American Tobacco (BAT) gebruikt in Brazilië influencers om reclame te maken voor haar sigaretten op sociale media (Facebook, Instagram, Twitter). Jongeren worden betaald om foto’s te delen waarop roken er stoer uitziet. Daarom heeft een groep BAT nu aangeklaagd in de hoop deze marketing te stoppen.
Lees meer bij PR Newswire

Zuid-Korea: Philip Morris klaagt overheid aan om testresultaten IQOS te kunnen zien
Het Zuid-Koreaanse ministerie voor Voedselveiligheid zei in juni dat uit onderzoek van de overheid is gebleken dat alternatieve sigaretten waaronder ook de IQOS van Philip Morris schadelijke stoffen bevatten. Nu heeft de tabaksfabrikant bekend gemaakt de overheid voor de rechter te willen dagen omdat ze de testresultaten van dat onderzoek in wil zien. Het ministerie wilde die niet uit eigen beweging vrijgeven.
Lees meer bij Reuters

Europa: Investeringscollectief Eurosif roept leden op tabaksaandelen te stoppen
Eurosif is een collectief waarbij een enorme hoeveelheid investeerders zich hebben aangesloten. Het collectief staat voor een duurzame toekomst. Eurosif heeft bekend gemaakt dat ze de Tobacco Free Portfolios ondersteunt, een organisatie die zich inzet voor het stoppen van tabaksinvesteringen.
Lees meer op de website van Eurosif

tags:  buitenland