line

Ondertussen in het buitenland

vrijdag 28 september 2018

Iedere week brengt TabakNee een overzicht van opvallende nieuwsartikelen in de buitenlandse pers over tabak-gerelateerde onderwerpen. Met deze week: Displayban zorgde voor afname gekochte sigaretten onder Britse jongeren / Amerikaanse FDA gaat waarschuwingen voor e-sigaretten op scholen hangen / Chinezen kiezen voor duurdere sigaretten / Koreaans winkelpubliek herinnert zich tabaksadvertenties ook als het niet rookt / Tabaksleeftijd omhoog naar 21 jaar in San Antonio.De inhoud van de artikelen is voor rekening van de betreffende media.

Door de webredactie

Groot-Brittannië: Displayban zorgde voor afname gekochtesigaretten jongeren
Jongeren hebben minder sigaretten gekocht nadat er een displayban werd ingevoerd in Groot-Brittannië. Nieuw onderzoek van het Imperial College London toont aan dat het afgeschermd verkopen van tabaksproducten een afname van 17 procent in de verkoop heeft veroorzaakt.
Lees meer bij ITV

Verenigde Staten: FDA gaat waarschuwingen voor e-sigaretten op scholen hangen
De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft bekend gemaakt dat het onder meer waarschuwingsposters op scholen gaat hangen om jongeren erop attent te maken dat het roken van e-sigaretten niet goed voor de gezondheid is. De FDA wil zo een ‘e-sigaret epidemie onder jongeren’ helpen tegenhouden.
Lees meer bij CNN

Uit ander nieuws blijkt dat ondanks een verbod, e-sigaretten met een hoge nicotine dosering de markt overspoelen. Het merk Juul wordt daarbij genoemd.
Meer bij Reuters

China: Chinezen kiezen voor duurdere sigaretten
Nu de welvaart in China toeneemt, zijn Chinezen meer gaan uitgeven aan duurdere sigarettenmerken. In totaal is er een record aan omzet gehaald in China, ook doordat de accijns op tabak werd verhoogd. Volgens de WHO rookt meer dan helft van de Chinese bevolking en zijn er dringend maatregelen nodig om dat aantal terug te dringen.
Lees meer bij Caixing Lobal

Korea: Winkelpubliek herinnert zich tabaksadvertenties ook als het niet rookt
Ook Koreanen die niet roken herinneren zich tabaksadvertenties als ze die in het voorbijlopen in een winkel gezien hebben. Dat blijkt uit onderzoek dat is gepubliceerd in het Journal of Public Health. 23,4 procent van de respondenten kon zich de reclames herinneren en dat aantal ging omhoog naar 55,2 procent nadat er kaarten getoond werden om hun geheugen een handje te helpen.
Lees meer in de Journal of Public Health

Verenigde Staten: Tabaksleeftijd omhoog naar 21 jaar in San Antonio
De Texaanse stad San Antonio heeft bekend gemaakt dat de tabaksleeftijd per 1 oktober omhoog zal gaan naar 21 jaar. Dat betekend dat er aan mensen die jonger zijn geen tabak meer verkocht mag worden. De stad hoopt zo jongeren te ontmoedigen om te beginnen met roken.
Lees meer bij News4SA

tags:  buitenland