line

Ondertussen in het buitenland

vrijdag 31 augustus 2018

Iedere week brengt TabakNee een overzicht van opvallende nieuwsartikelen in de buitenlandse pers over tabak-gerelateerde onderwerpen. Met deze week: Mogelijk nieuwe medicijnen gevonden om te kunnen stoppen met roken / Alle afdelingen Verenigde Naties zouden gezamenlijk tegen tabak moeten vechten / Amerikaanse FDA verbiedt navulverpakkingen van e-liquids die er als snoep uitzien / Gif in peuken slecht voor het milieu.
De inhoud van de artikelen is voor rekening van de betreffende media.

Door de webredactie

Verenigde Staten: Mogelijk nieuwe medicijnen gevonden om te kunnen stoppen met roken
Onderzoek van de Washington State University heeft verschillende potentiele medicijnen opgeleverd die kunnen helpen bij het stoppen met roken. De middelen kunnen de afbraak van nicotine in het lichaam zo vertragen dat een roker veel minder sigaretten nodig heeft en hopelijk zelfs helemaal niet meer wil roken.
Lees meer bij Medical Xpress

Mondiaal: Alle afdelingen Verenigde Naties zouden gezamenlijk tegen tabak moeten vechten
Het hoofd van het FCTC Secretariaat, dat als waakhond optreedt voor de implementatie van het internationale antirookverdrag FCTC, heeft alle gelederen van de Verenigde Naties opgeroepen om samen op te staan tegen de tabaksindustrie. “Er is de afgelopen 15 jaar al veel gebeurd om roken te ontmoedigen, door de implementatie van anti-rookbeleid in de meeste landen,” zei Dr. Vera Luiza da Costa e Silva. “Maar we zien nog altijd dat tabaksfabrikanten een grote invloed uitoefenen op het overheidsbeleid, zelfs binnen de Verenigde Naties.”
Lees meer bij Government World

Verenigde Staten: FDA verbiedt navulverpakkingen van e-liquids die er als snoep uitzien
Navulverpakkingen van zeventien merken e-sigaretten, e-liquids genaamd, kunnen volgens de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) niet meer door de beugel. Ze lijken te veel op de verpakkingen van snoep en koek, zoals de V’nilla en haar Milk & Coockies-smaakje. De FDA vindt dat deze verpakkingen veel te verleidelijk zijn voor jongeren.
Lees meer bij Medical Xpress

Ander e-sigaret nieuws: Israël heeft bekend gemaakt producten van het merk  Juul te verbieden omdat ze te veel nicotine bevat.
Meer bij Reuters

Duitsland: Gif in peuken slecht voor het milieu
Roken is niet alleen slecht voor de gezondheid, maar ook voor het milieu. Veel mensen realiseren zich niet dat de 4,5 miljard peuken die jaarlijks op straat terechtkomen nog altijd chemicaliën en gif bevatten, dat daarna in het milieu terechtkomt.
Lees meer bij ZDF

tags:  buitenland