line

Ondertussen in het buitenland

vrijdag 15 juni 2018

Iedere week brengt TabakNee een overzicht van opvallende nieuwsartikelen in de buitenlandse pers over tabak-gerelateerde onderwerpen. Met deze week: BAT wordt onderzocht door Brits Serious Fraud Office / Philip Morris wil met IQOS India veroveren / Diepterecord jeugdroken in VS / BAT gaat 800 miljoen euro investeren in een tabaksfabriek Roemenië.

De inhoud van de artikelen is voor rekening van de betreffende media.

Door de webredactie

Groot-Brittannië: BAT wordt onderzocht door Serious Fraud Office
British American Tobacco (BAT) heeft bekend gemaakt dat het Serious Fraud Office (SFO) een onderzoek is gestart naar haar handelen in Oost-Afrika. Een klokkenluider maakte bij BBC Panorama bekend dat hij politici omkocht in verband met tabakswetgeving. SFO onderzoekt BAT op verdenking van corruptie.
Lees meer bij de BBC

India: Philip Morris wil markt veroveren met IQOS
India is na China het land met de meeste rokers. 106 miljoen Indiërs roken regelmatig. Een enorme markt. Philip Morris gaat nu proberen nog meer geld te verdienen met tabak door hun nieuwe IQOS-product daar te gaan verkopen.
Lees meer bij Reuters

Verenigde Staten: Diepterecord jeugdroken
Uit een nieuw onderzoek van de Centers for Disease Control and Prevention blijkt dat het aantal middelbare scholieren dat rookt in 23 jaar niet zo laag is geweest. In 1991 rookte nog 28 procent van deze jongeren. In 2015 was dat nog maar 11 procent. Het e-sigaretgebruik onder jongeren is wel enorm toegenomen: 24 procent van hen zei in 2015 een e-sigaret te hebben gebruikt.
Lees meer bij CDC

Roemenië: BAT gaat 800 miljoen euro investeren in een tabaksfabriek
Verdeeld over de komende vijf jaar gaat British American Tobacco 800 miljoen euro investeren in een fabriek om meer van haar ‘heated-tobacco’ producten te kunnen produceren voor de Europese markt.
Lees meer bij Emerging Europe

tags:  buitenland