line

Ondertussen in het buitenland

vrijdag 25 mei 2018

Iedere week brengt TabakNee een overzicht van opvallende nieuwsartikelen in de buitenlandse pers over tabak-gerelateerde onderwerpen. Met deze week: Nieuwe app helpt bij handhaving Turkse rookverboden / Youtube verwijdert reviews e-sigaretten / BAT investeert in Chinees fonds op zoek naar nieuwe technologie / Roken draagt in Nigeria flink bij aan sterfte door hart- en vaatziekten / Meer dan 17 miljoen Thai ondervinden gevolgen van meeroken / De meeste Britse vrouwen vinden rokers niet aantrekkelijk.
De inhoud van de artikelen is voor rekening van de betreffende media.

Door de webredactie

Turkije: Nieuwe app helpt bij handhaving rookverboden
De app Green Crescent stelt gebruikers in staat om de autoriteiten te waarschuwen als er ergens gerookt wordt waar dat verboden is. De overheid hoopt zo het aantal doden ten gevolge van roken terug te brengen. In Turkije zijn dat er jaarlijks 100.000
Lees meer bij Daily Sabah

Verenigde Staten: Youtube verwijdert reviews e-sigaretten
Videokanaal Youtube heeft video’s met reviews van e-sigaretten verwijderd, net als sommige kanalen van mensen die deze reviews plaatsen. Deze stap is het directe gevolg van strengere wetgeving op reclame voor e-sigaretten.
Lees meer bij Spiked

China: BAT investeert in fonds op zoek naar nieuwe technologie
British American Tobacco heeft bekend gemaakt te gaan investeren in het China Materialia Venture Capital Fund. Dit investeringsfonds steekt op haar beurt geld in Chinese bedrijven die nieuwe technologie ontwikkelen. BAT wil zo als eerste nieuwe Chinese uitvindingen kunnen opkopen om toe te passen op haar eigen producten.
Lees meer bij The Telegraph

Nigeria: Roken draagt flink bij aan sterfte door hart- en vaatziekten
Twaalf procent van de Nigeriaanse doden door hart- en vaatziekten zijn toe te schrijven aan roken. Dat heeft de Nigerian Heart Foundation bekend gemaakt. Het aantal rokers in Afrika neemt nog altijd toe, ondanks het feit dat meer dan 52 Afrikaanse landen het FCTC-verdrag hebben ondertekend.
Lees meer bij All Africa

Thailand: Meer dan 17 miljoen Thai ondervinden gevolgen van meeroken
Uit onderzoek blijkt dat 17,3 miljoen Thai langer dan 30 minuten per dag blootstaan aan tabaksrook in huis omdat iemand anders rookt. Meeroken heeft ook negatieve gevolgen voor de gezondheid. Meerokers lopen 30 procent meer kans op hart- en vaatziekten en de kans op een hartaanval verdubbelt.
Lees meer bij National Multi Media

Groot-Brittannië: De meeste vrouwen vinden rokers niet aantrekkelijk
Uit een enquête van Inogen onder meer dan 1000 mensen blijkt dat 70% van de Britse vrouwen mannen die roken niet aantrekkelijk vinden. Een meerderheid (56%) zegt ook geen date met een roker te willen hebben. Bij mannen lijkt het alsof het ze niet uitmaakt of een vrouw rookt of niet.
Lees meer bij The Mail on Sunday

tags:  buitenland