line

Ondertussen in het buitenland

vrijdag 13 april 2018

Iedere week brengt TabakNee een overzicht van opvallende nieuwsartikelen in de buitenlandse pers over tabak-gerelateerde onderwerpen. Met deze week: Europees verbod op SNUS gehandhaafd / Australische minister Volksgezondheid wil tabaksleeftijd naar 21 jaar / Britse experts pleiten voor prijsverhoging sigarettenpakje naar 20 pond / Telefoonnummer van stoplijn verplicht op Indiase sigarettenpakjes / Advertentieverbod op tabaksproducten ingevoerd in Oman.

De inhoud van de artikelen is voor rekening van de betreffende media.

Door de webredactie

Brussel: Europees verbod op snus gehandhaafd
Snus is een tabaksproduct dat niet wordt gerookt, maar achter de bovenlip wordt aangebracht. In Europa geldt een verbod op het product, met een uitzondering voor Zweden. Swedish Match, een fabrikant van snus, probeerde dat verbod via de Europese rechtbank ongedaan maken, maar heeft de zaak verloren.
Lees meer bij Reuters

Australië: Minister Volksgezondheid wil tabaksleeftijd naar 21 jaar
De minister voor Volksgezondheid in het westen van Australië wil dat de tabaksleeftijd wordt opgeschroefd naar 21 jaar. Aan mensen die jonger zijn mogen dan geen tabaksproducten verkocht worden. De minister vindt dat deze leeftijd eigenlijk voor het hele land zou moeten gelden.
Lees meer bij Mail on Sunday

Groot-Brittannië: Experts pleiten voor prijsverhoging sigarettenpakje naar 20 pond
Een pakje sigaretten zou in Engeland vijftig procent duurder moeten worden, zeggen Britse gezondheidsexperts. Daarmee zou een pakje 20 pond (omgerekend 23 euro) gaan kosten. Volgens de experts worden er door de prijsverhoging miljoenen mensenlevens gered en zullen mensen die weinig te besteden hebben, niet in de verleiding komen om te roken.
Lees meer bij The Sun

India: Telefoonnummer van stoplijn verplicht op sigarettenpakjes
Het telefoonnummer van de Indiase Quitline, die tabaksverslaafden assisteert bij stoppen met roken, moet verplicht op pakjes sigaretten worden gezet. Dat heeft het Ministerie van Volksgezondheid bepaald. Ook moeten er afschrikwekkende plaatjes op de verpakkingen komen.
Lees meer bij The Asian Age

Oman: advertentieverbod op tabaksproducten ingevoerd
Het ministerie van Informatie in Oman heeft besloten dat er geen reclame meer voor tabaksproducten gemaakt mag worden op bijvoorbeeld billboards en social media. Ook wil de overheid binnenkort de accijns verhogen om roken verder te ontmoedigen.
Lees meer bij The Times of Oman

tags:  buitenland